S.O.S. Planeta Zemlja zove! je predstava novog cirkusa, kolektiva “Cirkusfera”. Cirkusfera je nezavisna, savremena cirkuska inicijativa osnovana u Beogradu. Okuplja mlade artiste koji poznaju veštinu žongliranja, manipulaciju objektima, akrobatiku, ekvilibrizam, tehniku klovna, ali i umetnike iz drugih oblasti: muzičare, grafičke dizajnere, švalje, reditelje…
 
Štule, svila, žongliranje, klovniranje, uz dodatak slepstika, fizičkog teatra, sa svetlosnim instalacijama i animacijama, neobičnim objektima, živopisnim kreaturama: džinovskom bubom, letećim zmajem, skupljačem svetlosti, Dastinom i Žoržom i muzičarima-robotima.

Ovo je fantastična ekoavantura astronauta Zum Spase, koji na planeti Salvia treba da pronađe rešenje za katastrofu koja preti da uništi Zemlju i njene stanovnike. Drveće ne lista, cveće ne cveta, plodovi ne rastu, životinje umiru, vode za piće ima sve manje, čovečanstvo postaje sve ravnodušnije, fejsbukirano, prebukirano a čovek postaje sve sebičniji, zavidljiviji i pohlepniji.
 
Jesu li čudnovati stanovnici planete Salvia drugačiji? Postoji li spas za Planetu Zemlju i njene stanovnike Zagađivače?!

Hoće li Zum Spasa pronaći spas na planeti Salvia?

Ma, hoće! Ma, neće! Ma, hoće, ma neće..
 

Pozorište Duško Radović i Domino Magazin poklanjaju 2×2 ulaznice za predstave 22. i 23. januara. Pošaljite mail na karte @ dominomagazin.com.


Režija: Ivana Koraksić
Dramaturgija: Dušan Murić
Kostim i scenografija: Filip Jevtić, Antun Gverović i Ivana Lalević
Muzičari: Filip Jevtić i Antun Gverović
Cirkošvalja: Ivana Lalević

Izvođači: Vladana Erdeg, Milan Manić i Dušan Murić

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime