Po rečima rediteljke, komad je vrlo aktuelan i preispituje niz stvari: „Želju da menjamo ne samo sebe nego i druge, umetnost i njene domete, kao i mogućnost umetnika da se iskaže u vremenu u kome živi… Teatarski posmatramo ljubav (kao nešto čemu se sve manje posvećuje pažnja a bez čega nema života), prijateljstvo (sve više pokazuje drugo lice), međuljudske odnose (poremećeni i isprepletani mrežama laži).
U ovom komadu, u kome se sučeljavaju mladi student sa svojim vizijama i vajarka, spremna na sve da bi došla do svog cilja, uloge tumače Ana Franić, Vanja Kapetanović, Katarina Žutić i Petar Mihajlović. Scenografiju potpisuje rediteljka, a kostimografiju Zora Mojsilović.
Juče je Kokan Mladenović, direktor Drame u Narodnom pozorištu, novinare obavestio da su počele probe Nušićevog „Dr“, u režiji Jagoša Markovića, i „Seksualne neuroze naših roditelja“ Lukasa Barfusa, u režiji Tanje Mandić-Rigonat. Premijera prve trebalo bi da bude održana na Velikoj sceni sredinom maja, a druge (na sceni „Raša Plaović“) u aprilu. Mladenović je najavio i premijere „Opsadnog stanja“ Alberta Kamija, u režiji Dejana Mijača, i „Nečiste krvi“ Milene Marković (po motivima istoimenog dela Bore Stankovića), u režiji Egona Savina.
Za ovu godinu najavljena je i predstava koju će raditi Slobodan Unkovski. Za februar 2009. planirana je premijera „Drame bez naslova (Platonov)“ Čehova, u režiji Nikite Milivojevića. Od Svetislava Basare je naručen tekst „Nova Stradija“ po motivima satira Radoja Domanovića. Tokom godine na sceni „Raša Plaović“, osim navedenih, planirane su još dve premijere: „Vogelein (ptiče)“ Stefana Valdemara Holma, u režiji Anje Suše, i „Možda smo mi Miki Maus“ Maje Pelević.