Na Velikom Brijunu održan je “Ručak s Gazdom” koji je okupio kreativni i produkcijski tim premijernog naslova 13. sezone Kazališta Ulysses “Shakesepeare u Kremlju”, na kojem je predstavljen ovaj veliki projekat.

Pretpremijerna izvedba ovogodišnjeg naslova Kazališta Ulysses zakazana je za 2. avgust, a svečana premijera biće 3. avgusta. Rade Šerbedžija, osnivač Kazališta Ulysses poželio je srdačnu dobrodošlicu novinarima u ulyssesovsko okruženje, a Lenka Udovički predstavila je tim predstave, osvrnuvši se na dugogodišnji uspešan rad pozorišta.

Ručku je prisustvovao i Aleksandar Saša  Milosavljević, upravnik Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, koproducenta ovogodišnje premijere, čija je saradnja započeta na predstavi “Odisej” Gorana Stefanovskog u režiji Aleksandra Popovskog, premijerno izvedene prošloga leta.

Ivo Štivičić, autor teksta, osvrnuo se na proces nastanka drame “Shakespeare u Kremlju”, iskazavši zadovoljstvo saradnjom sa Ulyssesom. Štivičiću je ovo, nakon “Pijane noći 1918.”, druga saradnja sa Kazalištem Ulysses. Dramaturginja predstave, Tena Štivičić istaknula je specifičnost kreativnog procesa rada na drami i predstavila okosnicu radnje drame, rekavši kako se radi o višeslojnoj predstavi.

Projekt je okupio izuzetno zanimljivu glumačku ekipu, a uloge tumače Ozren Grabarić kao Lavrentije, Boris Isaković kao Gazda, Dragan Mićanović kao Timofej, Jasna Đuričić kao Galina, Bojan Dimitrijević kao Gavrilo, Jadranka Đokić kao Dunjaška, Katarina Bistrović – Darvaš kao Svjetločka, Nenad Pećina kao Nikita, Filip Nola kao Melanija, Svetozar Cvetković kao Sudac, Mladen Vasary kao Lazar i brojni drugi.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime