Za trinaesti rođendan, umesto poklona, Tanja je primila vest o tome da njeni Mama i Tata više neće živeti zajedno. Njen drug Andrej razume kako se ona oseća: njegovi roditelji razveli su se već dva puta.

„Pola-pola“ je predstava koja priča priču o Tanjinom i Andrejevom odrastanju. Međutim, ovo odrastanje ne razlikuje se mnogo od odrastanja velikog broja njihovih vršnjaka. Prema zvaničnim podacima, u Srbiji se svaki peti brak okonča razvodom. U svakom razredu školuje se trećina ili čak polovina đaka čiji roditelji ne žive zajedno. U svakoj školskoj klupi sedi po jedno dete čiji su mama i tata prestali da se vole. Tanjina i Andrejeva priča neće pomiriti razvedene mame i tate, ali će možda njihovoj deci reći da nisu sama u tome što ih u ovom trenutku života čini toliko tužnim. 

„Pola-pola“ je predstava o podeli zajednički stečene imovine. To je predstava o svađama, scenama i izbacivanju stvari kroz prozor. Kroz nju prolaze socijalni radnici, psiholozi, maćehe i mnogi drugi… Ipak, tema ove predstave nije razvod braka već ljubav. Ljubav koja je surova i ljubav koja je predivna, onako kao što to samo ljubav može da bude.

Predstava „Pola-pola“ zasnovana je na istraživanju fenomena razvoda braka u našoj kulturi. Tekst predstave temelji se na relevantnim sociološkim i psihološkim studijama, statistički tačnim podacima i nekoliko istinitih priča. U pisanju ovog teksta, učestvovali su učenici i učenice osnovnih škola „Vuk Karadžić“ i „Drinka Pavlović“, koji su zajedno sa autorkama i dečijim psiholozima prošli kroz niz kreativnih radionica čiji je cilj bio razvoj dramskog teksta i njegovo prilagođavanje uzrastu za koji je namenjen.  

Izvođenja: 28, 29 i 31. maj; 1, 2. jun u 20h.

režija: Bojana Lazić
scenografija: Zorana Petrov
kostimografija: Jelena Petrović
originalna muzika: Vladimir Pejković
scenski pokret: Damjan Kecojević
stručna konsultantkinja: Milena Jerotijević , psihološkinja 

Igraju: Jelena Ilić, Jovo Maksić, Vladislava Đorđević, Damjan Kecojević, Marijana Vićentijević, Bojan Lazarov , Isidora Jovanović   

Poklanjamo 3 x 2 karte za predpremijeru 1. juna u 20 sati. Pošaljite mejl na karte @ dominomagazin.com

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime