Posle Beogradske trilogije i „Supermarketa“, posle „Skakavaca“ i „Barbela“, Jugoslovensko dramsko pozorište predstavlja najnoviju dramu Biljane Srbljanović. Biće igrane samo tri predstave do kraja ove sezone pa bi bilo poželjno da nabavite karte za 18, 21. i 23. jun.

Igraju:
Anita Mančić
Vojislav Brajović
Branislav Lečić
Svetlana Bojković
Goran Šušljik
Sloboda Mićalović
Ljubomir Bandović
Ivana Vuković

Biljana Srbljanović

Pitanja su uvek ista – šta je ono što nas večno sukobljava u generacijama roditelja i dece, kako je odrastanje bolno i nekada traje do pozne starosti, i kako smrt donosi, osim logične tuge, i neku čudnu vrstu smirenosti. Komad govori o generaciji mog oca, generaciji Valtera u Sarajevu, o ovoj mojoj, zagubljenoj generaciji, i onim sledećim, koje nastavljaju taj ciklus porodičnih sukoba, opsesija, velike ljubavi i besa. Komad je za mene, pre svega, smešan, mada mislim da ti izuzetni glumci nalaze neki pravi ton između tuge i sete, i komike života i smrti.

Slobodan Unkovski

Hteo bih da napravim svojevrstan lament nad Srbijom (…) Hteo bih da vidim šta je moglo da bude ovde da je bilo to što je trebalo da bude. Recimo, šta su propuštene šanse, zašto je stanje duha takvo kakvo je. (…) Umetnost naravno nema odgovore. Ne znam šta bi sve trebalo da znam da bih rekao zašto je, ali mogu da vidim kako je. I to kako je hteo bih da pokažem, da se vidi, da skrenem pažnju.

Scenograf
Valentin Svetozarev
Kompozitor
Irena Popović
Kostimograf
Maja Mirković

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime