Najpoznatije književno delo Gordane Kuić Miris kiše na Balkanu, knjiga preštampavana nebrojeno puta, posle četvrt veka seli se i na teatarsku scenu. Upoznajte ljubav, požrtvovanje i porodičnu solidarnost – sada i u pozorištu, tamo gde je ovoj sagi o porodici Salomovih u romantična i nemirna vremena Drugog svetskog rata, čini se oduvek bilo mesto. Glavnu ulogu Blanki tumači Sloboda Mićalović, koju gledaoci još gledaju kao nezaboravnu Anđelku u TV seriji Ranjeni orao, a tu je i Ivan Bosiljčić u ulozi Ignja, takođe poznat iz Ranjenog orla. U predstavi igraju još Jovana Balašević (Riki), Dubravka Mijatović (Mina), Isidora Minić (Buka) i Ljiljana Stjepanović kao Estera. Dramatizacija – Nebojša Romčević, režija – Ana Radivojević Zdravković, muzika – Aleksandra Kovač. 

Premijera hit-predstave Miris kiše na Balkanu zakazana je za 12. april 2009. godine na Velikoj sceni Madlenianuma (19.30), a prva i druga repriza za 13. i 15. april.
 
Gordana Kuić je rođena u Beogradu 1942. godine. Završila je Engleski jezik i književnost na Filološkom fakultetu Beogradskog univerziteta i Hunter College-u u Njujorku. Radila je kao savetnik za engleski jezik u Američkoj ambasadi u Beogradu, kao konsultant u AYUSA International u Beogradu i kao administrator za engleski jezik u istočnoj Evropi i za humanitarnu pomoć bivšim jugoslovenskim republikama u Sorosovoj fondaciji u Njujorku. Živi i radi u Beogradu i Njujorku. Po romanu "Miris kiše", Filip David je napisao sinopsis za TV seriju u deset nastavaka, a Nebojša Romčević scenario za pozorišnu predstavu.

4 KOMENTARI

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime