Povodom 23.aprila, koji se u Turskoj slavi kao Nacionalni dan deteta, Republika Turska, posredstvom kancelarije za Kulturu i Turizam pri Turskoj ambasadi u Beogradu, je poklonila deci Beograda predstavu “Mala sirena”. Predstava je održana u pozorištu Boško Buha, 12. aprila 2011 sa početkom u 11h.

Dan dece slavi se u Turskoj već više od 90 godina i predstavlja poklon, oca i reformatora moderne Republike Turske, Mustafe Kemala Atatürka, svoj deci Turske i sveta. Sa željom da se nastavi i proširi ideja Ataturka i izvan granica Turske, da se deca slave kao budućnost svakedržave i celog sveta, kancelarija za Kulturu i Turizam pri turskoj ambasadi, poziva decu Beograda da se uključe u obeležavanje Dana deteta kroz različite kreativne radionice na ovu temu. Likovna, umetnička i glumačka kreativna radionica su organizovane nakon održane predstave u pozorištu Boško Buha. Prisutne mališane su pozdravili i upoznali sa Nacionalnim danom dece ambasador Republike Turske, gospodin Ali Riza Čolak, gospođica Derya Polat, ataše za kuturu i turizam Republike Turske u Beogradu i direktor predstavništva Turkish Airlines-a gospodin UmitKurtar. Izložbu radova naših mališana, koja će od 20.aprila biti postavljena u foajeu pozorišta, svečano će otvoriti gospođica Polat.

 

“Deca su bogatstvo naše planete.Današnja deca sutrašnji su ministri, lekari, zidari, astronauti. Zadovoljstvo je napraviti nešto što će deci pomoći u edukaciji, razvoju i druženju. “ rekla je Derya Polat, ataše zakuturu. Najbolji učesnici i njihovi radovi, biće nagrađeni,a izložba će biti otvorena za sve posetioce od onih najmadjih do najstarijih.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime