CIRKUSFERA i Bitef teatar najavljuju Aprilski podvig. Evo i šta kažu:

“Poštovana, draga, verna, strpljiva publiko! Po svemu sudeći i ova godina sa sobom nosi brojne izazove, čineći sve planove svojevrsnim podvizima. Izazove prihvatamo spremno i sa brojnim podvizima pred nama, od kojih je prvi za samo mesec dana!

Ovog aprila ugostićemo laureate Cirkusnext platforme, čijim ćete predstavama u nastajanju imati prilike da prisustvujete 24. aprila od 19č u Bitef teatru.

Naši gosti su kompanija OLGA_cirqueAnalogique (Španija/Francuska) sa predstavom Duga igra i cirkuski umetnik Hugo Bergman (Švedska) koji će u okviru svoje umetničke rezidencije u Beogradu izvesti autorsku predstavu Između mene i teškog mesta.

Predstave podržali Circusnext platforma, Kreativna Evropa – program platforme, Francuski institut u Srbiji i Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.

Circusnext platforma je projekat razvoja i promocije savremenog cirkusa u Evropi. Osmišljen je kao platforma evropskih kulturnih organizacija iz područja savremene cirkuske umetnosti sa ciljem prepoznavanja perspektivnih i inovativnih cirkuskih autora, pružanja finansijske, rezidencijalne, mentorske i administrativne podrške u produkciji predstava, povećanja vidljivosti mladih umetničkih trupa i pojedinaca i osiguravanja dalje budućnosti u radu.”

Predstave će biti izvedene u skladu sa svim propisanim merama za suzbijanje širenja zaraze virusom COVID-19.

Karte su u prodaji na https://prodaja.bitef.rs/