Cirkobalkana festival održava se u okviru 57. Bitefa, od 21. septembra do 7. oktobra u prepoznatljivom cirkuskom šatoru.

Cirkobalkana, međunarodni putujući festival savremenog cirkusa okuplja lokalne, regionalne i evropske cirkuske prakse, podstiče saradnju i razmenu iskustava. Na taj način, ovaj jedinstveni festival predstavlja savremeni cirkus kroz njegov autentični i inovativni izvođački vokabular.

Cirkuski šator postavljen je na adresi Žorža Klemansoa 37 (Luka Beograd, Silosi Beograd) a publika će tokom CirkoBalkana festivala imati priliku da pogleda predstave trupa i umetnika iz Srbije, Francuske, Italije, Španije, Slovenije, Meksika i Sirije. Kao i prethodnih godina, festivalski program obogaćen je edukativnim radionicama u koje se ubraja i radionica letećeg trapeza koja pruža profesionalcima i amaterima jedinstvenu priliku da se oprobaju u ovoj disciplini.

Kako je to izgledalo prošle godine:

Ovogodišnji program možete pogledati na linku

Cirkobalkana se realizuje u saradnji sa cirkuskom školom Turbul iz Francuske, ali i kao deo projekta Solo But Not Alone koji se sprovodi sa italijanskim savremenim cirkuskim umetnicima okupljenim oko organizacije Quattrox4. Festival se realizuje u partnerstvu sa BITEF festivalom i Francuskim institutom u Beogradu, Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu i uz logističku podršku Silosa Beograd, GAIA pokreta i Luke Beograd.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime