Producent Michael de Luca u saradnji s Yoko Ono priprema dramu o njenom odnosu s Johnom Lennonom i njihovoj ljubavnoj priči. Scenario piše Anthony McCarten koji je radio film “The Theory Of Everything” o životu Stephena Hawkinga.

Ikona Beatlesa John Lennon i japanska umetnica Yoko Ono upoznali su se 1966. godine na izložbi u jednoj od londonskih galerija. Lennon se ubrzo rastao od Cynthije i u martu 1969. se na Gibraltaru venčao sa Yoko koja je postala centar njegovog života.

Ime Yoko Ono ostaće zapamćeno po raspadu Beatlesa i početku Lennonove solo karijere. Sa Yoko Ono je snimio tri albuma: “John Lennon/Plastic”, “Ono Band” i “Imagine”.

Sredinom sedamdesetih su se rastali, a nakon kratke pauze su ponovo postali nerazdvojni sve do ubistva Johna Lennona 1980. godine u New Yorku. Yoko se i dalje aktivno bavi umetnošću i čuvar je Lennonove muzike i zaostavštine.

De Luca, koji je poznat po filmovima zasnovanim na istinitim pričama, ističe da će film biti fokusiran na važne teme ljubavi, hrabrosti i aktivizma u SAD. Napominje da im je namera da inspirišu današnju omladinu da stvore jasnu viziju sveta kakav žele i da se bore za njega.

Scenarista Anthony McCarten nominovan je za Oscara za film “The Theory Of Everything”.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime