Svi koji su došli preksinoć u klub SubBeerni centar, imali su priliku da prvi put uživo čuju kako zvuči novi beogradski bend VIDIQ.

VIDIQ bend se slobodno može nazvati supergrupom, jer ga čine dobro poznati, iskusni i uspešni muzičari, koje znamo iz različitih muzičkih projekata: Milan Stanković (gitara i vokal) poznat po svom radu u plesnoj muzici, kroz svoj projekat SevdahBABY, zatim Milen Zlatanović – Zmo, basista jednog od najznačajnijih srpskih pop-rok sastava Negativ i Andreja Jovanović (bubanj), poznat po svom radu u kaver bendu Coolares, ali i kao muzički producent bendova poput Kanda Kodža i Nebojša, E-Play itd.

VIDIQ se predstavio prisutnima, pre svega spotom za pesmu ‘’Bol’’, a potom je bend uživo odsvirao četiri pesme sa svog prvog EP-a – ‘’Hotel Yugoslavia’’

Pesme oslikavaju nekoliko pravaca u zvuku benda – “Hotel Yugoslavia” sa svojim prizvukom ex-yu roka odevenim u moderni gitarski zvuk, “Samo igraj” kao klasična alternativna rok pesma sa futurističkim efektima, “Ogledalo” sa prizvukom brit-popa i “Bol” u klasičnom Sijetl grunge maniru.
Naslovna pesma nosi nekoliko simbola – podsećanje na “hotel” u kome smo nekada živeli, zatim priču o jednoj izgubljenoj ljubavi, ali i jedan zanimljiv podatak – bend je svoju prvu probu, na kojoj su postavljene i osnove te pesme imao u studiju nedaleko od zgrade hotela Jugoslavija.

‘’Mi volimo da kažemo da je VIDIQ zvuk ‘’future rock’’, koji je na momente pogled u prošlost, ali to mu je osnova za jedan generalno futuristički izraz. Nedavno smo shvatili da se na srpskoj sceni nije desio pravi Grunge bend, a VIDIQ ima i tih elemenata, ali spejsi efekti mu daju prizvuk sadašnjeg momenta ili nekog zvuka budućnosti, onako kako su ga zamišljali muzičari 80-ih. Sve to pomešano daje VIDIQ zvuk’’ – kaže Milan Stanković.

Na promociji su se, pored predstavnika medija, mogle videti i brojne kolege muzičari poput Ide Prester, Mirka Lukovića, Konstrakte iz Zemlje Gruva, BeGe Funka, članova benda Negativ i drugih..

EP ‘’Hotel Jugoslavija’’ dostupan je na svim digitalnim servisima za slušanje i preuzimanje muzike, od 30. oktobra, u izdanju kuće “Galama!”.