Trenchtown je festival koji se već nekoliko godina održava na Paliću (Subotica, Srbija). Moj prošlogodišnji doživljaj ovog festivala se može svesti na jednu rečenicu, “Nisam očekivao mnogo a dobio sam sve!”.

Festival Trenchtown se održava u blizini Palićkog jezera, u Dudovoj šumi. U pitanju je lokalno ekološko područje. Dudova šuma je mesto na kome ćete se osećati potpuno rasterećeno ili žargonski opušteno. Gužvi na ulazu nema jer festival nije “velik”, cena karte je izuzetno pristupačna jer ne dolaze “veliki” već zanimljivi i talentovani muzičari koji obećavaju. Doduše, neki su već počeli sa ispunjavanjem svojih obećanja ( Cubismo,Hrvatska; Rambo Amadeus, Beograd; Repetitor, Beograd; Mad Profesor, UK; Drum`n`zez, Novi Sad; MKDSL, Beograd; Mistake mistake, Beograd; Vroom, Beograd; Jahmessenjah, Gornji Milanovac; Eyesburn, Beograd; Del arno band, Beograd; Darkwood dub, Beograd; Marco Carola, Italia….). Moji motivi odlaska na ovaj Festival, koji inače traje od 1. do 3. maja, bio je zgroženost gužvama na EXIT-u, želja za novim, prva malo duža vožnja “novim“ kolima i oskudnost koja je zavladala mojim novčanikom. Potpuna očaranost Trenchtown-om me navodi na štednju ili opet žargonski štekanje, ovih dana. Džakovi napunjeni slamom umesto popularnih lazy begova, pasulj i paprikaš na mesto fast food-a, srdačnost i osmesi umesto sivih, namrštenih i nezanimljivih “ljudi u belom“ ( prim. aut. Moj doživljaj dosadnjakovića sa popularnih mesta u Beogradu ), mene jeste oduševilo prošle godine.

Ovogodišnji program obećava! Više o izvodjačima, kampu, smeštaju, lokalitetu, prevozu i uopšte o Festivalu Trenchtown na adresi: http://www.trenchtown.org/ Na kraju, par saveta i zaključaka… Devojke, ne oduvajte cipele sa štiklom zaglavićete se u pesku koji će Vam, s druge strane, pomoći da u patikama ne osetite umor u nogama. Momci, vi ne nosite štikle pa svakako ovo za vas ne važi. Ako se odlučite da do Palića idete svojim kolima, OBAVEZNO krstarite starim putem, izbegavajući auto-put. Ovim će te sačuvati koji dinar od putarine koju bi morali da platite po osnovu korišćenja auto-puta ali istovremeno nećete popustiti usputne kafanice, zivotinjsko carstvo iz šuma pokraj kojih ćete proći, zanimljive stopere ako vam se posreći i slično. Privatni smeštaj na Paliću nije skup. Prošle godine proćište smo platili 700 dinara kod izuzetno prijatnih ljudi. Ne obraćajte se hotelima, odraće vas! Ne pišite mail-ove privatnim vlasnicima kod kojih ćete se raspitivati o uslovima smestaja već ih pozovite telefonom. Srbija i dalje bolje funkcioniše na neposrednom nivou, na žalost! Obavezno posetite Suboticu! Lep je grad i potpuno drugačiji od Beograda. NIPOŠTO ne idite u ZOO vrt na Paliću, biće vam nesnosno teško zbog uslova u kojim životinje žive ali ako već imate srca za to, OBAVEZNO se zadržite kod majmuna (nisu u kavezu). 🙂 Cene na Paliću su prilično pristupačne ali po dobroj staroj navici lokalnim podrumima pića nismo odoleli. Tu smo saznali da je Madjarska na samo nekoliko kilometara odatle, da se teško živi gore, da Pelinkovac ima neku posebnu moć kao i da se SMEĆE NE BACA GDE STIGNEŠ!!!!!!

p.s. Mene ove godine na Trenchtown odvlače DisciplinAkičme, Wikler Sky, Rafmani i par madjarica od prošle godine. See Ya 🙂

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime