Na predstojećem 15. Pančevačkom jazz festivalu, koji će se održati u Kulturnom centru Pančeva 10. i 11. novembra, nastupiće i poznata jazz pevačica Stacey Kent.

Ova izvrsna američka pevačica osobenog glasa sa stalnom adresom u Londonu nastupiće u dvorani Kulturnog centra Pančeva drugog festivalskog dana,11. Novembra od 22h, u pratnji benda sastavljenog od renomiranih muzičara: Jim Tomlinson (saksofon), Graham Harvey (klavir), Calum Gourlay (bas) i Matt Skelton (bubjnevi).

 

Stacey Kent je jedna od najpoznatijih pevačica u svetu, imala je nekoliko zlatnih i platinastih albuma u Evropi, nominovana je za Grammy, osvojila je BBC Jazz Award kao najbolja pevačica  2002. godine…

Njen glas je u klasi vokala najvećih jazz pevačica kao što su Billie Holiday i Ella Fitzgerald, a stil pevanja Stacey Kent neki porede sa izvedbama čuvenog Nat King Colea.

Rođena je (27. marta 1968. godine) i odrasla u Njujorku, gde je diplomirala na Sarah Lawrence koledžu komparativnu književnost, nakon čega se seli u London kako bi nastavila studije. Tamo tokom jazz kursa na prestižnoj Guildhall School of Music and Drama upoznaje budućeg supruga Jima Tomlinsona za koga se udaje 1991. godine.

Svoju profesionalnu karijeru započela je ranih devedesetih pevajući u Cafe Boheme u londonskom Sohou. Iza sebe ima 11 albuma.