Smashing Pumpkins je američki alternative rock bend, osnovan u Čikagu 1988. godine. Posle nekoliko promena, postava benda se ustalila sa sledećim članovima: Billy Corgan (vokal i gitara), James Iha (gitara i vokali), D’arcy Wretzky (bas i vokali) i Jimmy Chamberlin (bubnjevi i perkusije).

Odričući se punk-rock korena, za razliku od ostalih alt-rock bendova tog doba, Pumpkinsi kreiraju zvuk baziran na teškom gitarskom zvuku, koketirajući sa gothic rockom, heavy metalom, dream popom, psychedelic rockom, a na poslednjim snimcima, čak i sa elektronskom muzikom.

Glavni tekstopisac i kompozitor benda je Billy Corgan – njegove grandiozne muzičke ambicije i katarzični tekstovi dali su pečat albumima i pesmama benda, koji se mogu opisati kao "ogorčeni, ništavni izveštaji iz sveta košmara Billyja Corgana".

Smashing Pumpkins ulaze u mainstream vode sa svojim drugim albumom iz 1993. godine, "Siamese Dream". Pridobijaju publiku tokom dugih turneja, i sledeće izdanje, dupli album "Mellon Collie and the Infinitive Sadness", debitovao je kao prvi na Billboard listama. Sa oko 18,3 miliona prodatih albuma u Americi samo tokom 2006, Smashing Pumpkins postali su jedan od najprodavanijih bendova devedesetih godina. Čak ih je i kritaka hvalila na sav glas. Ipak, unutrašnja neslaganja, korišćenje droga i opadanje broja prodatih albuma razarali su bend, što je dovelo do konačnog raspada 2002. godine.

Aprila 2006. godine, objavljuju da se bend ponovo okuplja u novoj postavi, i da radi na novom albumu. Od stare ekipe, tu su ostali Billy Corgan i Jimmy Chamberlin, a 2007. pojačani su sa Jeffom Scroederom (gitara i vokali), Gingerom Reyesom (bass i vokali) i Lisom Haritton (klavijature i vokal) u cilju promotivne turneje vezane za najnovije ostvarenje, "Zeitgeist".

Prodaja karata počinje u ponedeljak 19. novembra, na svim prodajnim mestima Ticketlinea, Bilet servisa i Eventima. Cene karata u pretprodaji su: 2.000 dinara (parter), 2.200 dinara (tribine) i 3.000 dinara (lože).

– Domino magazin, 16. novembra 2007.

Domino Magazin je od 2007. godine vodeći lifestyle portal u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nemanja Nikolić.