Adam Lambert, finalista takmičenja ”Američki Idol” nastupaće kao pevač grupe ”Queen” na njihovoj sledećoj turneji.

Jedan od najpopularnijih britanskih rok sastava, grupa ”Queen”, planira turneju početkom leta ove godine. Tom prilikom će sa njima nastupati Adam Lambert, ekscentrični mladi pevač, finalista osme sezone američkog ”Idola”. Lambert je već bio u prilici da nastupa sa članovima grupe ”Queen” Brajanom Mejom i Rodžerom Tejlorom, kada su 2009. godine u finalu osme sezone takmičenja ”Američki Idol” zajedno izveli čuveni hit ”We Are The Chapmions”, dok su 2011. zajedno nastupali i na dodeli MTV evropskih muzičkih nagrada u Belfastu.

Adam Lambert je rođen 1982. u Indijanopolisu, ali je odrastao u San Dijegu. Iako nije pobedio u finalu američkog ”Idola” 2009. godine, njegova karijera je munjevitom brzinom krenula ka usponu. Već 2009. objavljuje prvi album ”For Your Entertainment” koji je dospeo u deset najprodavanijih albuma u nekoliko zemalja. Lambert će u maju ove godine izdati svoj drugi album ”Trespassing”.


”Queen” je osnovan 1970. godine raspadom grupe ”Smile” u kojoj su pre raspada bili dva originalna člana grupe ”Queen” Brajan Mej i Rodžer Tejlor. Nakon odlaska pevača Tima Stafela, grupi se priključuje Fredi Merkjuri, a nakon nekoliko neuspešnih basista 1971. sa grupom počinje da sarađuje basista Džon Dekon, čime je sastav grupe kompletiran. Sastav je izdao petnaest studijskih albuma, pet koncertnih albuma i brojne kompilacije. Prodali su preko trista miliona primeraka u celom svetu. Njihove pesme ”We Will Rock You” i ”We Are the Champions” iz 1977. su postale stadionske himne i izvode se i danas na skoro svim sportskim događajima širom sveta. Fredi Merkjuri je umro 1991. godine, nakon čega je usledio i zvanični raspad grupe ”Queen”. Nakon toga su preostali članovi zajedno nastupali svega nekoliko puta, tako da će turneja zakazana za leto 2012. ujedno biti i povratnička turneja ove legendarne grupe. Katarina Mitić
 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime