Policija je potvrdila da je beživotno telo Amy Winehouse (27) pronađeno u njenom stanu u Londonu. Uzrok smrti nije saopšten.

Winehouse je stekla svetsku slavu albumom “Back to Black” koji joj je doneo čak 5 Grammy nagrada.

Ipak, njeno problematično ponašanje u javnosti koje je punilo tabloide često je bacalo u senku talenat ove umetnice.

Rođena 1983. godine u Londonu, Amy je rano započela muzičku karijeru. Njen prvi muzički pokušaj bio je rap bend “Sweet and sour” koji je kasnije opisivala kao “malu belačko jevrejsku verziju `Salt n Pepa”.

Prvi solo album “Frank” iz 2003. godine, pored odličnih kritika, doneo joj je “Ivor Novello” nagradu, dve nominacije za “Brit” muzičke nagrade i našao se u užem izboru za “Mercury” nagradu.

2006. objavljen je “Back to Black” kojim je osvojila svet.

Karakterističan glas, mešavina jazz i soul zvuka i njen izgled sa ogromnom punđom i jakim ajlajnerom postali su zaštitni znak Amy Winehouse – kao i, nažalost, konzumiranje alkohola, narkotika, poremaćaj u ishrani, ispadi u javnosti.

Pre samo mesec dana imali smo priliku da je u Beogradu vidimo na koncertu koji je  opisan kao katastrofalan, na kome je bila u vidno lošem stanju zbog čega je izviždana, a snimak se našao u svim svetskim medijima koji se bave zabavom.

Posle ovoga incidenta turneja je otkazana a Amy se vratila u London, kako bi se prema navodima njenih menadžera oporavila.

Možda je Amy bila `troublemaker` ali važno je da su iza nje ostale numere koje će se još dugo slušati kao što su “Rehab”, "Love is a losing game" i “Back to Black”.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime