Pevač UB40 napustio bend

Pevač britanske grupe UB40 Ali Kembel (Campbell) napustio je bend posle 30 godina zajedničkog rada, a odluku je obrazložio višegodišnjim nesporazumima sa menadžmentom benda

UB40 će nastaviti da snimaju albume i održavaju koncerte, a Kembel, koji je jedan od osnivača benda, namerava da se posveti solo karijeri.

„Ali Kembel je odlučio da se fokusira na svoju solo karijeru, zbog čega nije mogao da se u potpunosti posveti UB40. Ostali članovi benda su naravno razočarani ovom odlukom jer su skoro trideset godina funkcionisali kao porodica i najbolji prijatelji. UB40 nikada nije isticao pojedince već je bend delovao kao kolektiv, u kojem su svi članovi podjednako doprinosili jedinstvenom zvuku benda“, rekao je povodom Kemeblovog odlaska portparol benda.

Novi album UB40 pod nazivom „24/7“, u čijem je snimanju je učestvovao i Kembel, biće objavljen kao što je planirano.

Ali Kembel na svom internet sajtu navodi da nije znao za vest koju je objavio BBC kao i da je on želeo da ovu vest objavi obožavaocima pre medija.

„Kao jedan od osnivača grupe UB40, u poslednjih 28 godina uvek sam bend stavljao na prvo mesto i sada sa žaljenjem moram da okončam ovu vezu. Rečima ne mogu da objasnim koliko sam uznemiren zbog odluke koju moram da donesem“, kaže Kembel, dodajući da nije bend napustio jer je želeo solo karijeru i da su sve priče koje to tvrde laž.

Kembel kaže da je bend napustio zbog problema sa menadžmentom koji traju već pet godina i koji su u poslednje vreme kulminirali.

„Bio sam veoma nezadovoljan velikim brojem odluka koje su donete u nekoliko poslednjih godina, a koje su vezane za bend. Još vodim istragu koja se tiče poslovanja benda. UB40 će biti uspešni i bez mene i želim im sve najbolje, jer su oni bili moja porodica u poslednjih 28 godina, i uvek će biti moja braća“, kaže Kembel.

Inače, UB40 su jedni od najuspešnijih izvodjača na svetu koji su u dosadašnjoj karijeri prodali više od 70 miliona albuma širom sveta.

Izvor: Mondo

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *