Svetska pop legenda, autor hita “Sledgehammer” koji je ušao u istoriju kao najizvođeniji video svih vremena, Peter Gabriel, nastupiće u Kombank areni, 5. oktobra. Organizator koncerta, svetska produkcija Live Nation, premešta nastup Petera Gabriela iz Zagreba u Beograd.

Ulaznice za koncert u Areni, 5. oktobra, biće u prodaji od 6. septembra po cenama od 3.500 do 5.500 dinara i mogu se naći na svim prodajnim mestima Eventima kao i na blagajnama Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, “Ušće” SC i putem sajtova kombankarena.com i eventim.rs.


 

 

Posla nedavnog objavljivanja reizdanja albuma “So”, kao i posle uspešnih nastupa po Severnoj Americi, Peter Gabriel spreman je da turneju “Back To Front” donese i u Evropu. Gabriel će u Kombank areni nastupiti sa originalnom postavkom svog “So” benda, daće presek najboljih delova svoje karijere kao i izvesti sve pesme sa albuma “So”.

Sledgehammer za istoriju

Objavljen 1986, “So” je postao jedan od albuma koji je obeležio muzičku eru i osvojio niz međunarodnih priznanja. Samo u SAD, album je prodat u pet miliona primeraka i doneo veliki hit “Sledgehammer” koji je i dan danas najizvođeniji video u istoriji emitovanja MTV-programa. Samo godinu dana pre toga, kada je Peter u februaru 1985. godine počeo da radi na ovom albumu, petom u njegovoj karijeri, nije ni slutio koliki će eksplozivan i trajan uticaj ostaviti na pop muziku.

Album “So” ima hitove kao što je “In Your Eyes”, pesma koja je obeležila film Cameron Crowea “Say Anything”, nezaboravan duet sa Kate Bush “Don’t Give Up”, a Gabriel je tada sarađivao sa poznatim muzičarima kao što su Lori Anderson, Stewart Copeland, Daniel Lanois, Jim Kerr, Bill Laswell i Nile Rodgers.

Opisujući stvaranje albuma na svojoj web stranici Gabriel je izjavio:
“Mislim da smo znali i tada da je album odličan. Nisam bio nepoznat umetnik, iza mene su bili hitovi poput ‘Shock The Monkey’, ‘Games Without Frontiers’ i ‘Solsbury Hill’, ali posle svakog hita namerno bih se povukao u senku. ‘So’ je označio kraj ideje da budem neki tip kultnog umetnika sa ivice muzičkih krugova, pogotovo u Americi. Više nije bilo opcije da zasijam pa da se odmah sakrijem u senci”.

Jubilej od 25 godina od izdanja albuma “So” pruža mogućnost publici da istraži kako je album nastao, životne priče koje se kriju iza svake pesme, uvidi kako su pesme sa godinama sazrevale i evoluirale a sve to u izvanrednom nastupu uživo.

“Vreme ostavlja neizbrisiv pečat na svemu. Kada se okrenete unazad više ne možete proživeti prošlost, ali možete kružiti oko nje, otvarati stare uspomene i povremeno uhvatiti miris nekog mesta gde ste živeli”, kaže Peter Gabriel.

Back To Front
Turneja “Back To Front” počela je u Americi početkom 2012. godine i dobila fantastične kritike fanova i muzičara. Peter Gabriel ponovno je okupio staru postavku benda tako da će uz njega na turneji nastupati; čarobnjak na basu Tony Levin, gitarista David Rhodes, klavijaturista David Sancious i bubnjar Manu Katche.

“Bilo je vrlo čudno a tako poznato, kada smo se ponovno okupili. Zanimljivo je kako se odnosi samo nastavljaju, bez obzira koliko je vremena prošlo, jedino se čini da smo sada malo mudriji. Ali ne bih se ni u to kladio”, izjavio je Gabriel. (

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime