Volite li nove pesme? Mnogi slušaoci kažu da je tako. Ali iznenađuje nova studija koja kaže da bez obzira što ovo tvrde, više ima prija muzika koja im je već poznata nego neke nove stvari.
 
“U tri studije, ispitivali smo koliko poznata muzika utiče na izbor muzike i pokazali da je upoznatost sa pesmom mnogo važnija pri izboru muzike nego očigledni i uobičajeni testovi poput ukusa i zasićenosti,” kaže dr Džozef Gudman, profesor marketinga na univerzitetu u Vašingtonu.
 
Što je još zanimljivije, rezultatiprethodne studije su u suprotnosti sa ovim, jer su ispitanici registrovali kako više vole radio stanice koje puštaju više novih pesama.
 
“Dakle, u pilot studiji muzičkog tržišta, slušaoci su odgovarali da žele više nove muzike, a zapravo novije ispitivanje kaže da nije tako.”
 
Ovo nije prvi put da podaci daju ovakve rezultate. U studiji iz 2011. godine časopis PloSONE je pokazao da delovi mozga koje povezujemo sa emocijama i zadovoljstvom jesu zbačajno aktivniji kada slušalac sluša poznatu muziku nego novu pesmu.
 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime