Časopis "NME" objavio je članak pun kritike o Morisiju, koji je navodno izjavio da je Britanija izgubila svoj identitet zbog velikog priliva stranaca.

"Iako nemam ništa protiv ljudi iz drugih zemalja, što više njih dolazi, mi više gubimo identitet. Cena njihovog dolaska je velika. Ako odete u Nemačku, sve oko vas je i dalje stoprocentno nemačko. Isto je u Švedskoj. Ali, ako dodjete u Britaniju, neće vam biti jasno gde ste se to našli" rekao je navodno pevač, koji poslednju deceniju živi na relaciji Rim-Los Andjeles.

Morisijevi advokati kontaktirali su novinare časopisa, insistirajući na pismenom izvinjenju. Medjutim, rok je prošao, a "NME" nije udovoljio pevaču.

"Napisali su taj tekst, iz kojeg proizlazi da ne želim da živim u svojoj zemlji zbog eksplozije imigranata. Ali to nije tačno, postoje mnogi faktori koji Britaniju čine teškom zemljom za život – cene, pritisak… Izjava koju sam dao tom časopisu bila je navodjenje činjenica, ne zlonamerno potpaljivanje javnosti" rekao je on.

Novinar koji je za časopis intervjuisao Morisija rekao je BBC-u da je insistirao da se njegovo ime ne potpiše.

"On je izneo veoma uvredljive komentare, koji su posle ublaženi, a nisam želeo da moje ime stoji na nečemu što nisam sam napisao, iako je bilo slično" rekao je on.

(MONDO)

Domino Magazin je od 2007. godine vodeći lifestyle portal u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nemanja Nikolić.