Danas će se velikim koncertom „Dame pevaju džez“ u Beogradu na Trgu Republike od 19 časova biti tradicionalno obeležen Međunarodni dan džeza.

Ove godine će, kao nastavak inicijative Sekretarijata za kulturu grada Beograda, u okviru obaležavanja “Dana Beograda 2018”, a u saradnji sa Komisijom za UNESKO pri Ministarstvu inostranih poslova Republike Srbije, centralno biti obeležen Međunarodni dan džeza velikim koncertom na Trgu Republike, sa početkom od 19 časova.

Međunarodni dan džeza tradicionalno se proslavlja i u Beogradu. Ovoga puta, na Trgu Republike, pevaće četiri ženska džez vokala Ana Sofrenović, Irena Blagojević, Jelena Tehunis i Anđelka Simić uz pratnju Jovan Maljoković benda.

Ana Sofrenović je poznata džez pevačica i glumica. Sa Jovanom Maljokovicem sarađuje dugi niz godina i nastupali su na brojnim džez festivalima.

Irena Blagojević, flautistkinja i džez pevačica, nastupala je, sa velikim uspehom, na džez festivalima i samostalnim koncertima.

Jelena Theunis i Anđelka Simić dugo godina sarađuju sa bendom Jovana Maljokovića kako na koncertima, tako i na studijskim snimanjima.