Lovefest, jedan od najpopularnijih muzičkih festivala u Srbiji ove godine biće održan od 3. do 5. avgusta na letnjoj pozornici u Vrnjačkoj Banji, a listu čine neka od najpoznatijih imena iz sveta elektronske muzike.

Prve festivalske večeri na Tuborg main stage-u muzičke zone nastupiće James Zabiela, jedan od najvećih DJ-eva današnjice. Poznat po svojim setovima u kojima se mogu čuti najtoplije ambijentalne pesme, kao i dirty acid house i techno trackovi, Zabiela na Lovefest donosi energiju Ibice i letnje zabave.

Iste večeri pred publikom će nastupiti i nemački DJ Alex Niggemann i DJ Miloš Pavlović. Jedna od stvari koja Niggemann-a na početku izdvaja je da je njegov stil teško definisati. Smatra da muzika zavisi od trenutka i time se vodi kada nastupa pred publikom. Na njegovoj plejlisti se nalazi sve – od tech house-a do vokalne house muzike. Niggemann uvek ume da prepozna atmosferu u publici i muziku prilagodi upravo njima.

Drugi dan festivala, headliner na Tuborg main stage-u muzičke zone biće poznati danski DJ Noir, a osim njega nastupiće Don’t i Kind of Man. Bez obzira na to da li putuje na neke od najboljih žurki na planeti ili producira numere koje dobijaju podršku DJ svetske elite, Noir (a.k.a. Rene Kristensen) ostaje jedan od cenjenijih i vrednijih izvođača u industriji elektronske muzike.

Poslednje festivalsko veče je kao i prethodnih godina posvećeno domaćoj muzičkoj sceni. Treći dan, na muzičkoj zoni nastupiće Darkwood Dub, Sinestezija, MVP i S.A.R.S.

Svi izvođači elektronske muzike koji su prošli konkurs "Mlade nade Lovefesta", imaće priliku da nastupe na Tuborg main i Red Bull stage-u.

Osam novih zona na ovogodišnjem Lovefestu

Lovefest će od ove godine biti bogatiji za još osam novih festivalskih zona na deset lokacija u gradu. Program ovogodišnjeg festivala uključuje fotografsku, ekološku, filmsku, grafiti zonu, veliku chillout zonu, street basket zonu, zonu edukativnih radionica, kao i onu posvećenu najmlađim posetiocima.

U subotu 4. avgusta na Cinema zoni festivala publici će se kroz radionicu o žanrovskom filmu predstaviti poznati srpski reditelj Dejan Zečević, a dan kasnije posle projekcije filma Vladimira Milovanovića „Lice Revolucije“ publika će imati priliku da razgovara sa Brankom Ilićem, nekadašnjim vođom petooktobarske revolucije i glavnim glumcem.

Cilj ovogodišnjeg festivala je promocija kulture mladih i talentovanih ljudi, kao i stvaranje jedinstvene platforme koja će pružiti podršku omladini u Centralnoj Srbiji.

Karte za tri dana festivala dostupne su svima u prodaji po ceni od 1200 dinara i mogu se naći u svim poslovnicama Eventima u Srbiji, kao i na zvaničnim prodajnim mestima.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime