Kravitz je do sada snimio sedam studijskih albuma, a procenjuje se da je prodato više od dvadeset miliona nosača zvuka sa njegovom muzikom.

Tokom karijere osvajao je mnogobrojne muzičke nagrade, a Gremijevo priznanje za najboljeg muškog izvodjača dobio je četiri godine zaredom (od 1988 do 2002.).

Osim što je tekstopisac i izvodjač, Kravitz aranžira, producira, a svira i gitaru, bas, bubnjeve, klavijature i perkusije.

Rodjen je 26. maja 1964. u Njujorku pod pravim imenom Leonard Albert Kravitz. Kao dete je počeo da svira bubnjeve, pa gitaru. Zahvaljujući ocu koji je radio na televiziji, upoznao je mnoge džez muzičare kao što su Ela Ficdžerald, Djuk Elington, Sara Von, Majls Dejvis, a na njega su veliki uticaj imali i soul muzičari Džejms Braun, Areta Frenklin, Stivi Vonder, Kurtis Mejfild…

Prvenac “Let Love Rule” objavio je 1989. godine i kreće na turneju gde nastupa kao predgrupa “Tom Petty and Heartbreakers”. Nakon turneje je radio pesmu “Justify My Love” za Madonu, zatim je producirao i svirao većinu instrumenata na albumu glumice i pevačice Vanese Paradi. Ubrzo objavljuje drugi album “Mama Said”, na kojem je naslovna numera posvećena njegovoj majci, dok su ostale inpirisane njegovim razvodom od tadašnje supruge Lize Bonet sa kojom ima ćerku Zoi.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime