Koncert koji je prvobitno trebalo da se održi 26. oktobra pomeren je za 10. decembar jer je Jimmy Page povredio prst na ruci. Led Zeppelin čine Robert Plant, Jimmy Page i John Paul Jones, dok će Jason Bonham, sin pokojnog bubnjara John Bonham-a, nastupati sa bendom. Na večerašnjem koncertu u londonskoj O2 areni nastupiće i Pete Townshend, Foreigner i Paolo Nutini zajedno sa Bill Wyman-om And The Rhythm Kings.

Koncert će biti održan u čast osnivača Atlantic Records, Ahmet Ertegun-a, koji je preminuo ove godine. Sav novac od prodatih ulaznica odlazi u Ahmet Ertegun edukacioni fond koji daje novac studentima u Britaniji, Americi i Turskoj.

Bend navodi da će ovo biti jedini koncert i da ne planiraju povratničku turneju. U međuvremenu kompletan katalog benda je od sredine oktobra dostupan u digitalnom formatu putem muzičkih internet prodavnica.

Ucitavanje slike je onemoguceno

Na ovdašnjem tržištu od 5. decembra u prodaji se nalazi kompilacijski album “Mothership”. Pesme za ovu kompilaciju su odabrali članovi benda Robert Plant, Jimmy Page i John Paul Jones, i na kompilaciji će se naći njihov izbor najboljih pesama sa svih 8 studijskih albuma benda Led Zeppelin.

Pored regularnog izdanja koje sadrži 2 audio CD-a, fanovima i kolekcionarima će biti dostupne i “deluxe” i “collector’s” edicije uz koje dolazi i DVD koji sadrži snimke sa različitih koncerata prethodna objavljenih na izdanju “Led Zeppelin DVD”.

Zaniljivo je da je omot za album “Mothership” uradio je popularni američki grafički dizajner Shepard Fairey do sada poznat po dizajniranju bookleta za izdanja Black Eyed Peas (“Elephunk” i “Monkey Business”), The Smashing Pumpkins (“Zeitgeist”) kao i plakatu za film “Walk The Line”.

Led Zeppelin „Mothership“ se može naći i kod nas!
Izvor: kontra magazin

POSTAVI ODGOVOR

Ovde upiši komentar
Ovde upiši svoje ime