U Beogradu će 14. septembra u Hali Sportova Manu Chao održati koncert. Kao specijalni gosti će nastupiti i Hornsman Coyote and Soulcraft. Nemanja Kojić Kojot je odgovorio na pitanja Domino Magazina.

Eyesburn, nije svirao 4 godine, pa ste se okupili ponovo pre godinu i nešto, u kakvoj ste sada fazi?

U julu mesecu nam je izašao album posle 8 godina diskografske pauze. Zove se Reality check, inače imali smo festivalsku turneju po regionu celog leta, sada je vreme za pripremanje samostalne jesensko/zimske turneje koja će obuhvatiti gradove u kojima nismo jako dugo svirali, naravno u planu je i dosta koncerata u inostranstvu. Album je lepo prihvaćen i od publike i od kritike, posle Frontline, na redu je još jedan singl kao i izlazak albuma na duplom vinilu.

Pre nekoliko meseci smo videli tvoj spot na The Pirate Bay, najvećem piratskom sajtu na svetu. Otkud to?

Pitali su jel se slažemo? Mi (Balkan music box,Jah Mason i ja) smo prihvatili, jer ništa time ne gubimo, već naprotiv, gledanost se bliži broju od 400,000 što uoppte nije lope. I reakcije ljudi su uglavnom pozitivne,voleli oni reggae muziku ili ne.

 

Da li te policija i dalje maltretira i da li je bilo nekih reakcija na tvoj emotivni Youtube apel?

Apel je upućen u jakom afektu, ali ja osim kategorizacije Hard core fanova kao tatinih i maminih sinova, za šta se izvinjavam, jer zapravo ne mislim da je u svakom slučaju tako, stojim iza svega što sam rekao. Putovao sam svuda po svetu i nigde mi se nije dešavalo to što mi se u rođenom gradu desilo stotine puta, neprestano legitimisanje i pretresanje. Kada je jedan od pozornika uzeo da mi gleda u gaće baterijskom lampom, obraćajući mi se sa TI , čaša je prelila, takva poniženja na sred ulice bez ikakvog razloga niko ne treba da doživljava u našoj zemlji, gde hvala bogu nema terorizma i nasilja na ulicama u centru grada. Policija treba da štiti građane i svaka čast i poštovanje kulturnim i vaspitanim policajcima, ali verbalno nasilnim i primitivnim treba dati neka druga zaduženja. Desilo mi se da budem ponovo legitimisan, ali taj put se policija ponašala dostojenstveno… vaše isprave molim, provera, prijatno doviđenja. Da je tako bilo svaki put apela na you tjubu ne bi ni bilo.

Kako ocenjuješ scenu u Srbiji i regionu u ovom trenutku?

Odlična je, ako pričamo o rokenrolu… za druge ne znam, niti me zanima.

Šta da očekujemo od predstojećeg koncerta?

Hornsman Coyote kao spec. gost na Manu Chao koncertu konačno nastupa sa živim bendom, sa osmočlanom postavom. Prvi put nastupamo pod imenom HORNSMAN COYOTE and SOULCRAFT. Soulcraft je zapravo ime mog benda. Sviraćemo pesme sa predhodnih izdanja kao i neke sa našeg prvenca pod ovim imenom koji se upravo snima u BAREWIRE studiju.

Tvoja poruka mladim, neafirmisanim kreativcima?

Samo muzika, slušaj, stvaraj, misli i voli život. Mir i ljubav svima.

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime