Muzika

Hornsman Coyote – Nemanja Kojić

Govori za Domino Magazin pred doček srpske NG u KC Grad

Hornsman Coyote – Nemanja Kojić

Srpsku, julijansko-kalendarsku Novu godinu, svi ljubitelji reggae i dub zvuka moći će da provedu u društvu Hornsman Coyote-a. Uz Martinees Selecta i podršku DJ Navigatora, Coyote će nastupiti u KC Grad 13. januara sa početkom u 22h. Kojot je odgovorio na pitanja Domino Magazina.

 

Šta danas radi Kojot?
Uf…. kucka na ju tjubu,…izglađuje situaciju zbog pijanog intervjua kod Ivon, razmenjuje mejlove povodom UK turneje i odgovara na radio uključenja…

Reci nam nešto o novom izdanju – Cross the Earth?

Cross the Earth je kompilacija mojih radova od razlaza sa EBom, produciran je sa raznih strana širom planete… neki od producenata su Neil Perch/Zion Train/UK,Reuben Addis /UK/,Zemlja gruva /Srbija/Wikluh Sky/Srbija, Bungalo Dub/Mexico, Dubiterian/Brasil… Inače moje prvo oficijalno izdanje u Srbiji, ako ne računamo moj prvi album izdat za SKC koji zbog loše distribucije nikada nije napustio tu instituciju. Sve ostalo ljudi znaju, vera u bolje i pozitivne misli.

Ti si uspeo da izađeš iz Balkanskih okvira. Da li je to muzičarima sa ovih prostora teže nego sa nekih drugih?
Da! Mnogo teže! Uvek te prate predrasude, a kada upoznaju tebe i tvoju muziku prosto ne mogu da veruju da si sa Balkana… primitivizam i malograđanština je globalna stvar… predrasude…

Kako ocenjuješ srpsku ali i regionalnu muzičku scenu danas?

Ko sam ja da ocenjujem?!

 

Šta da očekujemo od koncerta u KC Grad?
Od koncerta u Gradu, nadamo se finom radu!

Čini se da više od drugih sarađuješ sa drugim muzičarima?

Jedna ruka pere drugu,…ako mi se sviđa šta moj kolega entuzijasta radi i šta hoće da kaže kroz to što radi, uvek sam spreman na saradnju.

Planovi?

Nema planova… šta bude biće…. plan mi je da dam najbolje a i najgore od sebe, zavisi od situacije, što manje planiranja, manje propalih planova.

Tvoja poruka mladim neafirmisanim kreativcima?
Afirmisani,…neafirmisani……neka budu to što jesu – život je jedan i vredan. Mir i ljubav.

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
Muzika

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.