Predstavi se našim čitaocima.

Ja sam Filip Filipi, producent i muzičar. Hoću da svi zapamte moje ime pošto ću biti novi Goran Bregović. Muziku sam počeo da stvaram sa 19 godina, a bio sam pre svega okrenut ka engleskim stvarima. Sada sam odlučio da podjednako radim balkansku i američku muziku. Unapredio sam svoj zanat i sada osećam da je moje vreme došlo. U Srbiji sam poznat zbog pesme Hurricane Ana, ali u predhodnih 5 godina sam radio sa nekim od najvećih talenata Amerike. Takođe, radio sam produkciju za neke velike TV emisije a u planovima su i neki novi projekti.

Rođen si u Beogradu, živeo u Kanadi a sada se seliš u Los Angeles. Zašto si odlučio da pređeš u Sjedinjene Države?

Sada sam u Kanadi i usred selidbe u Sjedinjene Države. Tamo su mogućnosti za muzičku karijeru mnogo bolje. Smatram da sam u Kanadi postigao sve što sam mogao, pa je i došlo pravo vreme za promenu.

Kada si shvatio da želiš da se baviš muzikom? 

Kada sam video Lauryn Hill na jednoj dodeli nagrada. Energija koju je širila i kako je publika reagovala me je oduševila. Tada sam shvatio da samo nekoliko stvari u životu može da pokrene ljude tako kao muzika.

Kako je prošla saradnja sa Anom Ivanović?

Bilo je sjajno! Kontaktirao sam Anin menadžment sa idejom da snimimo pesmu. Dopala im se i sve smo brzo završili. Sada pregovaramo snimanje video spota.

Sa kim si još radio na novom albumu, njegov zvuk je sjajan!

Za Vavilon sam radio sa Anom, Natašom Kojić, Danom Karić, Bobanom Rajovićem, kao i nekim reperima. Zvuk je prilično eksperimentalan sa različitim elementima od folka pa do elektra. Misli da ne postoji ništa poput Balkanskog zvuka, a album će biti hit. U Americi sam na albumu Design & Origin of Stars radio sa umetnicima poput: Collie Buddz, Shanell, SoShzy i Mickey Avalon. Tu je zvuk nešto više mainstream/pop. Kao producent muzike sa TV i filmove želeo sam nešto širu publiku.

 

Kada dolaziš u Srbiju?

Planirao sam ovog leta, ali je rad na ova 2 projekta bio veoma naporan. Kraj avgusta ili septembar deluju realni, ukoliko se u Americi reši pitanje mojih etiketa za izdanja.

Šta je sledeće?

Posle ova 2 projekta planiram da radim produkciju za druge umetnike i snimim dokumentarac o srpskoj dijaspori širom sveta. Sigurno ću se dosta angažovati oko soundtracka pa ću imati puno posla. Takođe, posvetiću se mojoj modnoj kući “The Cartel Argentina”.

Tvoja poruka mladim umetnicima?

Verujte u sebe, čak i kada drugi ne veruju. Kada na kraju ostali poveruju, ostanite skromni i radite naporno. Zahvaljujem se Domino Magazinu a i pratite moj rad na stranama:

www.Facebook.com/FilipFilipi, www.Twitter.com/FilipFilipi, and www.Youtube.com/FilipFilipi!

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime