Ova informacija pojavila se na zvaničnim i mnogobrojnim nezvaničnim forumima posvećenim Bjork, sa stotinama komentara posetilaca, u kojima mnogi podržavaju ovakav potez menadžmenta Exit festivala.Dan nakon pevačicine sporne izjave organizatori najvećeg novosadskog festivala saopštili su njenim agentima da se koncert otkazuje jer smatraju da bi nastup usled sadašnjih okolnosti bio visoko rizičan. Takođe, veliki deo festivala finasira se iz državnog budžeta, tako da su i sa te strane postojali objektivni razlozi da se koncert ne održi.
Međutim, jedan od predstavnika Exit tima Rajko Božić negira da je nastup Bjork uopšte bio u planu za ovogodišnji festival.
– Mi nismo ni najavljivali nastup Bjork, tako da nemamo ni šta da otkazujemo – bio je kratak Božić.
S druge strane, selektor glavne festivalske bine Dragan Ambrozić kaže da nije dobio informaciju da je dolazak Bjork otkazan, ali odbacuje tvrdnje da ako do toga dođe, to neće biti zbog toga što je promovisala nezavisno Kosovo.
– Ako se ta informacija i pojavila, tvrdim da ona nije istinita – navodi Ambrozić.
Da podestimo, nakon izvođenja numere „Declare independence” na koncertu u Budokanu, koju je posvetila Farskim ostrvima, Bjork je počela da skandira „Kosovo, Kosovo” što je publika prihvatila. Od tog nastupa zvanični inernet sajtovi pevačice zatrpani su komentarima Albanaca iz svih krajeva sveta koji joj čestitaju na tom gestu, dok su komentari srpskih fanova koji izražavaju gnev prema njenom postupku izbrisani s njene zvanične Myspace stranice.
Na njenom oficijalnom sajtu se povela veoma ozbiljna rasprava koje se ne odnosi samo na problem Kosova već i ostalih regiona koji teže nezavisnosti. Komentari koji kritikuju pevačicin ispad, na zvaničnom forumu se zasad ne brišu.
Bjork je trebala da u okviru turneje pod nazivom „
Volta” peva na otvaranju Exit festivala.

POSTAVI ODGOVOR

Ovde upiši komentar
Ovde upiši svoje ime