Deep Dish, vodeći svetski DJ duo iz Vašingtona, premijerno će nastupiti na Dance Areni u nedelju 13. jula. Na istoj bini Exit festivala, dva dana ranije, u petak 11. jula, za miks pultom će nastupiti 2 Many DJs.

Posle planetarno uspešnog albuma „George Is On“ iz 2005. godine, iransko-američki duet koji čine Ali „Dubfire“ Shiraznia i Sharam Tayebi, odlučili su da se više posvete samostalnim izdanjima, van senke famoznog imena Deep Dish. Nakon čuvenih miks izdanja „Moscow“ iz 2001. i „Toronto“ iz 2003. godine koja su dosad zajedno snimali za etiketu „Global Undergound“, Sharam je objavio „Dubai“, miks iz 2006, da bi godinu dana posle i Dubfire izdao još uvek aktuelni „Taipei“, takođe za kultni miks serijal. U međuvremenu je „PATT – Party All the Time“, Sharamova house obrada numere koju je nekad pevao Eddie Murphy, postala svetski hit, a trenutno je aktuelan njegov singl „Secret Parkway“. Sa druge strane, Dubfire je nedavno osnovao svoju izdavačku kuću „SCI+TEK“ kako bi lansirao zvuk svoje nove produkcije sa singlovima „Roadkill“, „RibCage“ i „I Fell Speed“, orijentisan više ka evropskoj minimal sceni što potvrđuje i aktuelna numera „Emissions“ izdata na etiketi „Minus“. Deep Dish postoje još od 1992. godine i danas iza sebe imaju dva studijska i devet, uglavnom duplih miks albuma, praćenih sa brojnim singlovima, ali i remiks izdanjima za čuvena producentska imena kao što su Timo Maas, Danny Tenaglia, Sven Vath, a na istom spisku se nalaze čak i The Rolling Stones, Madonna i Coldplay. Vlasnici su prestižnih izdavačkih kuća „Yoshitoshi“, „Shinichi“ i „Deep Dish“, kao i brojnih nagrada među kojima su DMA, Dance Star i Grammy. Sharam i Ali će konačno na predstojećem Exit festivalu zajedno osetiti sada već proslavljenu atmosferu u Dance Areni. 

 

Arenu su još na Exit 05 festivalu dobro upoznala braća Dewaele, David i Stephen, poznati i kao unikatni majstori „bootleg“ miksa – 2 Many DJs. Pored toga što je Stephen predsednik Udruženja drvodelja Belgije, a David vlasnik crnog tekvondo pojasa, ovaj dvojac poznat je i kao osovina alternativnog rock benda Soulwax. Dolaze iz belgijskog gradića Genta koji je poznat i po održavanju festivala „I Love Techno“, pa otud ne čudi njihova fascinacija elektronskom muzikom. 2 Many DJs, alter ego braće Dewaele nastaje 1999. godine kada pokreću svoju radio emisiju nazvanu, sa ne baš sasvim prikrivenom namerom – „Hang The DJ“ nakon čega su postali zaštitni znak jedinstvene umetnosti mešanja dijametralno suprotnih muzičkih pravaca, poznatog i kao „bastard pop“, pre svega zbog piratskog odnosa prema autorskim pravima. Ipak, uz neverovatne napore prilikom autorizovanja čak 187 različitih numera, 2002. godine izdaju, za druge disk džokeje neponovljivo, a za njih klasično izdanje: „As Heard On Soulwax Radio Pt. 2“. Ceo album traje 62 minute i na kraju sadrži neverovatnih 46 numera, među kojima se mogu čuti kombinacije poput Dolly Parton i Royksoop ili The Stooges i Salt ’n’ Pepa. Prošle godine su braća Dewaele izdali duplu kompilaciju Soulwax remiksa, gde je drugi disk potpisan kao 2 Many DJs miks, a zvanični naziv izdanja sadrži preko stotinu reči!

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime