Peti po redu Ethno Fusion Fest će biti održan od 18 – 21. juna u Dvorištu beogradske sinagoge u ulici Maršala Birjuzova 19.

Muzičari raznih žanrovskih opredeljenja i stilova, koji zajedničkim snagama želaeda očuvaju tradicionalnu muziku koja potiče iz različitih kultura i istraže bogate kulturne sinteze koje postoje među muzikama regiona će se i ove godine predstaviti Beograđanima.

Festival će ove godine biti otvoren 18. juna u 20:30 projektom Ethno Fusion Fest benda Libi Bamizrah – Srce mi je na istoku, koji okuplja 13 muzičara iz sedam zemalja koji će u sklopu kreativne muzičke radionice proizvesti najroznovrsniju i najlepšu tradicionalnu jevrejsku muziku, kombinujući svoja znanja i stvarajući nove muzičke prostore.

Drugog dana festivala, 19. juna u 20:30 nastupiće grupa Sormeh, trio čiji repertoar čine elegantna i misteriozna orjentalna muzika, a nakon njih u 21:30 grupa Izvor koja se bavi čuvanjem i izvođenjem tradicionalne muzike Balkana.

Festival u subotu 21. juna u 22:00 zatvara svojim nastupom već tradicionalno Shira U’tfila, jedna od najomiljenih grupa našeg festivala koju publika svesrdno podržava, sa starim i novim programom i velikom zvezdom, gošćom iz Izraela, Inbar Bakar.

 

 

Svi koncerti počinju u 20:30 časova, osim u subotu, 21.juna kada nastupa Shira U’tfila u 22:00.

U slučaju lošeg vremena koncerti će biti održani u sinagogi.

Cena pojedinačne ulaznice je 400, a kompleta 1.000 dinara

Ulaznice se mogu kupiti sat vremena pre početka svakog koncerta U Dvorištu beogradske sinagoge, Maršala Birjuzova 19.

Više informacija na sajtu www.ethnofusionfest.com

 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime