Svaki Tarantinov film donosi i uvek omiljeni kultni sountrack – a ni Đango nije izuzetak. Iza svakog klasika stoji i sjajna muzika. Kako bismo uostalom zapamtili sjajnu ali jezivu scenu seckanja uveta u “Uličnim psima” teško da bismo tako dugo pamtili da Majkl Medsen ne preduzima akciju iz “Stuck in the Middle With You”? Ili zamislite samo Petparačke priče bez “Miserlou” Dika Dejla.
 
Tarantino redovno uređuje muziku baš kako treba za svoje filmove, kopajući po svojoj ličnoj kolekciji ploča jer želi da ima perfektnu muzičku pozadinu za svaku scenu. Za Đangovu osvetu, Tarantino se, naravno, fokusirao na klasične vesterne. Mnoge pesme imaju onaj prašnjavi, starinski zvuk, uz gitare koje su tipične za muziku Enija Morikonea za špageti vesterne šezdesetih, a tu je i oda Đangu iz 1966, za koji je pesmu komponovao Luis Bacalov.
 
Ovo se fino uklopilo u stare i novije pesme, sa folk hitom “I Got a Name” Džima Krouka iz 1973, i sa Too Old to Die Young malo poznatog Luizijanca Dega Lega. Na saundtraku se nalaze i četiri pesme komponovane specijalno za film. Entoni Hamilton je otpevao jednu od najboljih a poznat je i po svom izvođenju u filmu “Amerčki Gangster” sa Denzel Vašingtonom. Potom je tu Ancora Qui Enija Morikonea u izvođenju Italijanke Elise Tofoli i sjajni Džon Ledžend sa numerom “Who did that to you”. Nažalost nijedna numera nije nominovana za Oskara, ali koga to još čudi, zar ne?

 
Photo: Screenshot/YouTube