Darkwood dub – Intervju

Kultni beogradski bend odgovora na pitanja Domino Magazina pred koncerte 1. i 2. januara u Gun Clubu

Šta danas rade Darkwoodi?
Trudimo se da radimo isto što smo radili svih ovih godina, da pravimo muziku, sviramo koncerte i pritom uživamo. Trudimo se da, bez obzira na okolnosti, održimo pozitivan duh i kreativnu radnu atmosferu.

Spremate materijal koji je najavljen za prvu polovinu 2011. godine. Kada tačno da ga očekujemo a naravno zanima nas i kakav zvuk donose?
Novi album će izaći na proleće, biće više elektronskog zvuka nego na prethodna dva albuma. Oprobali smo se u nekim muzičkim žanrovima u kojima se do sada nismo izražavali, imamo i razne goste na albumu. Trenutno smo u fazi miksanja i prilično smo zadovoljni kako se stvari odvijaju. Pored ovog albuma, u toku godine planiramo da objavimo i DVD izdanje sa video zapisom koncerata održanih prošle godine u Domu omladine.

Darkwood Dub je oformljen 1988. godine u Beogradu. Kako ste izdržali sve ove godine i šta je tajna toga, pošto znamo da je to često najteže?
Mislim da je najvažnije da svako prvo raščisti sa vlastitom sujetom, sve što nema veze sa muzikom treba držati dalje od benda.

Darkwoodi su uvek bili deo društvenih tokova. Da li i dalje bacate kamenje na sistem?

Pesma „Sistem“ je nastala u specifično vreme i kao takva je ostala u vremenu u kojem je nastala, kad smo bili mladi. Novo vreme nosi nove dileme i nove ljude da se nose sa njima. Mislim da mladima dobro stoji da budu gnevni, mi već ulazimo u ozbiljne godine za jedan bend.

Kako ocenjujete srpsku ali i regionalnu muzičku scenu danas?

Raznovrsnije je nego što je bilo devedesetih, ima puno zanimljivih bendova i autora. Koncertna ponuda je takođe mnogo bolja nego ranije, mladi rokaju na sve strane.

 

Šta da očekujemo od koncerta u Gun klubu?
Dugi niz godina u Beogradu nastupamo uglavnom na velikim binama, shvatili smo da bi nam bilo zanimljivo da napravimo klupsku svirku, sa odgovarajućom atmosferom. Publika može da očekuje dobar provod uz glasnu muziku.

Vaša poruka mladim neairmisanim kreativcima?

Da budu uporni i strpljivi. Svaki trud se isplati, na ovaj ili onaj način.

 

Darkwood Dub će održati koncerte u Gun Club 1. i 2. januara, dvoje čitalaca Domino Magazina koji pošalju mail na karte @ dominomagazin.com će dobiti po 2 ulaznice za koncert 2. januara.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *