Program Converse Rubber Tracks je nastao iz želje brenda Converse da muzičkoj zajednici na Balkanu obezbedi i pokloni projekat preko koga će talentovani umetnici moći da ispoljavaju svoju kreativnost. Svetski priznati muzički program, koji po prvi put dolazi u region, pružiće mogućnost neafirmisanim bendovima da snimaju na proleće sledeće godine u profesionalnom studiju RTV Vojvodine u Novom Sadu, pod budnim okom domaćih i stranih producenata koji dolaze iz Njujorka i Converse Rubber Tracks studija iz Bruklina.

U okviru Converse Rubber Tracks programa, svim zainteresovanim posetiocima, biće pružena mogućnost da prisustvuju zabavnim i edukativnim muzičkim radionicama koje će na različite teme, držati najeminentniji domaći muzičari i producenti. Radionice Converse Rubber Tracks održaće se u sledećim gradovima do marta sledeće godine: Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Zagrebu, Splitu, Sarajevu, Banja Luci i Skoplju.

Prva radionica u okviru regionalne platforme Converse Rubber Tracks održaće se 15. novembra u Domu omladine Beograda, sa početkom u 12h. Ulaz na radionicu je besplatan. Predavači radionice su članovi kultnog pank-rok sastava Atheist Rap. koji iza sebe imaju četvrt veka postojanja i rada. Mesto i vreme održavanja radionica u Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i Bosni i Hercegovini, biće sukcesivno objavljivani.

Nakon održanih radionica, u martu sledeće godine uslediće glavni deo Converse Rubber Tracks projekta, prijavljivanje bendova i glasanje, Svi zainteresovani bendovi, bezobzira na žanr, moći će da se prijave popunjavanjem online aplikacije i slanjem materijala preko portala converse.rs. Glasanjem fanova u najuži krug ulazi 15 bendova od kojih će zatim, stručni žiri izabrati 7, koji će dobiti priliku za snimanje u u profesionalnom studiju RTV Vojvodine u Novom Sadu. Izvođači će u njemu provesti dovoljno vremena na stvaranju materijala, a zatim i zadržati puno pravo na svoju muziku. Nakon snimanja u Novom Sadu u maju sledeće godine, najbolji bendovi sa konkursa nastupiće na koncertu u Domu omladine u Beogradu.

Takmičenje Converse Rubber Tracks je do sada održano u SAD -u, Brazilu, Španiji, Nemačkoj i Holandiji. Converse Rubber Tracks pružio je mogućnost za više od 500 muzičara da iskuse jedinstveno iskustvo snimajući u lokalnim vrhunskim profesionalnim studijma sa timom iskusnih producenata, bez troškova.

Kroz Converse Rubber Tracks, Converse se zahvaljuje kreativnom društvu na promovisanju brenda kroz 105 godina dugu istoriju.

Više informacija o platformi Converse Rubber Tracks možete pronaći putem sajta converse.rs.