AJDE JANO KUĆU DA NE DAMO    

Novi muzički album Asima Sarvana i prijatelja u duhu tradicije

 

Ako ste pomislili da je greška u naslovu, e, pa nije. Tačno tako, onu čuvenu pesmicu…ajde Jano, ajde dušu konja da prodamo, pa kuću, pa tako redom, Asim je prekrojio i naslovio "Ajde Jano kuću da ne damo". Nove reči, u Asimovom stilu glase ovako: "Ajde Jano, kolo da igramo. Ajde Jano, pesme da pevamo. Ajde jano da ih sačuvamo, Ajde Jano kuću da ne damo, da ne damo da je ne prodamo. Kad prodamo Jano dušo, kako da igramo…." Lepo je ovo uglazbio poznati član, čuvenih Svremenaša a u tome su mu pomagali mnogi, kaže, prijatelji. Lepo i podsticajno. Prijatelji su i snimali, a svi su radili besplatno.

                Kaže Asim da mu je isnpiracija došla u trenutku, kako to obično biva, svhatio je da su reči poznate pesme nekako loše pa se pitao….a šta kad kuću prodamo, a zašto da je prodamo i izmenio je tekst, tako da pesma sada ima drugu konotaciju i smisao. "Album je nešto više od muzike, on je sredstvo kojim mi muzičari želimo da pošaljemo neke drugačije poruke publici. Jedna od tih poruka je da muzika nije namenjena zabavi, već je izraz nekog dubinskog stanja u čoveku. Živimo u svetu gde je muzika shvaćena kao čulni spektakl, a ne tanani treptaj duše, sve je pretvoreno u senzaciju, uopšte ceo život je pretvoren u senzaciju", umuje Asim Sarvan.

            Odlični i nadahnuti aranžmani, sjajno izvodjenje, atraktivan omot plene lepotom i sigurno će prokrčiti put do srca ljudi.

 

Domino Magazin je od 2007. godine vodeći lifestyle portal u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nemanja Nikolić.