Jedan od najuspešnijih kubanskih bendova na svetu, AFRO-CUBAN ALL STARS predvođen slavnim Juan de Marcosom, gostovaće u Sava centru, 17. maja.

 

Afro-Cuban All Stars je jedinstven muzički sastav koji promoviše kubansku muziku koja se proteže kroz sve generacije i sve muzičke stilove.

Pod “palicom” Juan De Marcos Gonzaleza, Afro-Cuban All Stars jedan je od najzasluženijih orkestra za širenje popularnosti afro-kubanske muzike po svetu. Njihov album iz 1997. godine “A Toda Cuba Le Gusta” prvi je snimljen tokom legendarne Buena Vista Social Club sesije.

Bend sa muzičarima svih generacija neguje čitav spektar latino ritmova među kojima su mambo, cha cha, rumba, son montuno, timba, guajira, danzon, abakua i bolero.

“Koristimo svo nasleđe kubanske muzike kako bismo stvorili zvuk budućnosti” – izjavio je Juan De Marcos Gonzalez o muzici koju stvaraju.

Tokom godina mnogi muzičari iz benda postali su međunarodne zvezde među kojima su brilijantni izvođači kao što su Ruben Gonzales, Ibrahim Ferrer, Guillermo Rubalcava, Amadito Valdes and Manuel “The Guajiro” Mirabal.

Tokom više od dve decenije uspešne karijere, Afro-Cuban All Stars može se pohvaliti sa više Grammy nominacija, nekoliko dokumentarnih i igranih filmova koji su snimani o njima i u kojima su i sami učestvovali čime definitivno nose titulu najpoznatijeg i najuspešnijeg kubanskog orkestra uz Los Van Van i Irakere.

 

Ulaznice po cenama od 1900, 2200 i 2500 dinara mogu se nabaviti na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama: Sava centra, Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, “Ušće” Shopping centra i putem sajtova: www.kombankarena.com i www.eventim.rs

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime