Nakon više nego uspešne godine, Adel Lori Blu Adkins, poznatija kao Adel, nominovana je u šest kategorija za Grammy nagrade koje će biti dodeljene 12. februara sledeće godine, saopšteno je na specijalnom koncertu povodom objavljivanja nominacija. Između ostalog, Adel će sledeće godine biti u trci za tri glavne nagrade  ‒ album godine (”21”), singl godine (”Rolling in the Deep”) i pesmu godine (”Rolling in the Deep”). Ovo ne bi bilo prvi put da se mlada engleska umetnica takmiči za prestižnu Grammy nagradu (2009. godine je pobedila u dve kategorije ‒ za najboljeg solo izvođača i best pop solo performance za numeru ”Chasing pavements”).

 

Tajna njenog neverovatnog uspeha ima samo jedno objašnjenje ‒ to je neosporan talenat u kombinaciji sa vrlo neobičnim i originalnim idejama u muzičkom izrazu. Stepen posebnosti se ogleda u činjenici da se ova britanska pevačica izdvojila prvenstveno svojim kvalitetom glasa i harizmom koju poseduju samo vrhunski vokali. Možda je upravo to i razlog zbog koga je Adel 24. novembra ove godine postala jedini izvođač u istoriji američke liste albuma čiji je album 39 nedelja proveo u top 5. Svojim albumom ”21” Adel je oborila rekord od 38 nedelja koji je držao Majkl Džekson sa albumom ”Bad”.

Nakon zakazanih koncerata po Velikoj Britaniji sledeće godine, nadamo se da će Adel svoju turneju proširiti i na ostatak Evrope i da će se među odabranim gradovima naći i naša prestonica, kako bi i mi bili u prilici da uživamo u jednom od najboljih vokala sadašnjice. Katarina Mitić
 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime