Nešto jedva malo više od mesec dana ostalo je do početka Sonar festivala u Barseloni. Ovaj festival poseban je po mnogo čemu, i ako se još uvek niste odlučili da ga posetite, tu smo da vam pomognemo sa deset razloga zašto ove godine jednostavno ne smete da ga propustite! Ako volite dobru muziku, umetnost, tehnologiju, hranu, i naravno druženje sa ljudima koji vole iste stvari, Sonar je pravo mesto za vas!

1.
Jubilej! Ove godine Sonar slavi 25 godina postojanja! Osim što broj godina sam po sebi govori o kvalitetu festivala, ovakva proslava garantuje i poseban rođendanski osećaj među izvođacima i posetiocima. To mogu da tvrdim kao neko ko je prisustvovao jubilarnom dvadesetom izdanju zbog kojeg više ne mogu da zamislim leto bez Sonara!

2.
Barselona! Jedan od najlepših gradova u Evropi, ali definitivno najbolji za festival! Imate izbor da se domorite od partijanja na plaži, ili nekom od brojnih muzeja i istorijskih znamenitosti, ali isto tako možete i da nastavite sa partijanjem, jer se širom grada odvijaju Off Sonar žurke koje su jednako interesantne kao i sam festival!

3.
Dnevni program! U okviru sajma na trgu Plaza Espagna u samom centru grada, očekuje vas preko 60 izvođača na 5 stejdževa. Ove godine poseban poklon festivalu pripremio je Laurant Garnier, koji je spremio poseban set “Laurant plays Garnier” u okviru kojeg će odvrteti sve svoje pesme od prve do poslednje, samo tada i nikad više!

4.
Konferencija! Sonar+D u okviru dnevnog programa Sonar festivala predstavlja najnovija dostignuća iz sveta tehnologije, ali sa naglaskom na njenu primenu u umetnosti! V.R., A.I., internet, digitalna kultura. Upoznajte budućnost iz prve ruke!

5.
Noćni program! Loakcija koja je izmeštena na obod Barselone, dozvoljava da zabava traje do jutra! Na 4 bine ove godine očekuje vas preko 150 izvođaca. Najzvučnija imena: Gorillaz, Thom Yorke, lcd soundsystem, Diplo, Bonobo, Modeselektor, Richie Hawtin, Ben Klock, John Talabot, Miss Kittin, Tokimonsta, Goldlink… Ceo program možete da vidite ovde

6.
Ekipa! Već sedam godina posećujemo ovaj festival, i nikada nisam doživeo ni najmanju neprijatnost, a upoznao sam mnogo interesantnih ljudi iz bukvalno celog sveta!

7.
Vueling! Leti direktno iz Beograda za Barselonu. Za dva sata ste tamo.

8.
Vanzemaljci! Sonar je odlučio da proslavi 25 godina postojanja i konstantne potrage za najboljom muzikom na našoj planeti, slanjem spacijalnih muzičkih dela od deset sekundi na planetu GJ273b.

9.
Gorillaz! Zaista jedinstvena prilika da se uživo vidi bend koji skoro nikada ne nastupa uživo, i to još u punom sastavu sa sve hologramima!

10.
Hrana – Koliko daleko idu organizatori u tome da sve na festivalu bude najbolje, govori i podatak da će hranu na dnevnom delu festivala svakoga dana pripremati po jedan kuvar iz nekog od restorana vlasnika prestižnih Miselinovih zvezdica! Za one koji se razumeju u visokokvalitetnu kuhinju, u pitanju su: Fina Puigdevall, Albert Adria i Hideki Matsuhisa.

Sada kada znate sve, karte se mogu kupiti ovde