Upoznajte Kventina P.

On je problem za svoje roditelje, za oca, univerzitetskog profesora, i za svoju nežnu majku, iako, naravno, ne veruju u optužbu (seksualno zlostavljanje dečaka) koja ga je dovela u nevolju.

On je izazov za svog psihijatra, koji je uprkos svemu ohrabren rastućim kvalitetom Kventinovih snova i njegovom spremnošću da razgovara o njima.

On je predivni mladi čovek za svoju bogatu baku, koja mu daje sve više i više, i sve joj je teže da ga odbije.

On je najverodostojniji i najpotpuniji lik zastrašujućeg seksualnog psihopate i ubice koji se ikada pojavio na stranicama jednog proznog dela, a Džojs Kerol Outs ostvaruje svoj najveći i najbriljantniji uspeh – blistavo umetničko delo koje otkriva najmračnije tajne ljudske prirode.

„Ono što ovom romanu daje užasnu snagu jeste moć Outsove da nas ubedi kako Kventin može biti bilo ko… knjiga koju je teško ispustiti iz ruku i nemoguće zaboraviti.“ – Library Journal

„Outsova još jednom pokazuje nepokolebljivu sposobnost da naslika mračne, u nekim trenucima maligne strane ljudske prirode. Verovatno njen najjeziviji roman, dnevnik koji neodoljivo podseća na naslove sa stranica crne hronike, napisan od strane seksualno opsednutog serijskog ubice.“  – Booklist

Džojs Kerol Outs je napisala neke od klasika našeg doba, uključujući romane We Were the Mulvaneys, The Gravedigger’s Daughter i The Falls.Dobitnica je američke nagrade za književnost National Book Award i nagrade PEN/Malamud. Profesorka je društvenih nauka na Univerzitetu Prinston.

Nagrada Brem Stoker za najbolji roman u 1996. godini
 

Izdavač: Čarobna knjiga

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime