Dirljivo napisana biografija Iznad želje otkriva nam Mendelsonove uspone i padove, skrivene želje i opsesije. Autor ove uzbudljive knjige Pjer la Mir smatra se jednim od najuspešnijih pisaca romansiranih biografija, a popularnost je stekao pričom o životu Tuluz-Lotreka, u knjizi Mulen ruž.

Feliks Mendelson bio je miljenik sudbine. Osim što je plenio šarmom, imao je sreću da bude član jedne od najbogatijih bankarskih porodica u Evropi, a već sa dvadeset godina postao je slavni kompozitor i dirigent. U romanu Iznad želje čitaoci će se upoznati s pričom o Mendelsonovoj vatrenoj ljubavi prema italijanskoj primadoni Mariji Sali i nežnoj ljubavi prema supruzi Sesil Žanreno, ujedno i jednoj od najlepših žena Evrope tog vremena. Međutim, još jedna vrsta ljubavi pokreće glavnog junaka ovog romana, a to je ljubav prema muzici Johana Sebastijana Baha. Zbog posvećenosti i uverenja, Mendelson će na kraju biti spreman da rizikuje sve: brak, karijeru, pa čak i zdravlje.

Autor Pjer la Mir rođen je u Nici početkom dvadesetog veka. U rodnoj Francuskoj je kao pisac postigao značajan uspeh. Rat 1941. godine prekida njegovu karijeru i on odlazi u Sjedinjene Države, gde radi kao novinar. Osim pisanja, bavio se slikanjem i komponovanjem. Vulkan izdavaštvo do sada je objavilo mnoge naslove ovog autora, među kojima su Život Mona Lize, Mesečina i Mulen ruž.

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime