U okviru 64. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga Vulkan izdavaštvo će u periodu od 20. do 27. oktobra predstaviti veliki broj stranih i domaćih izdanja svojim vernim čitaocima. Ljubitelji stranih izdanja u bogatoj ponudi moći će da odaberu, prema ličnim afinitetima, žanrovski različite naslove nastale iz pera svetski poznatih autora bestselera.

Izdvajamo bestseler Delije Ovens – Tamo gde rakovi pevaju, nordijsku senzaciju Serena Svejstrupa – Čovek od kestena, Četiri žene iz Istanbula roman nastao iz pera Ajše Kulin, knjigu Roze Ventrele Priča o jednoj porodici, triler Tihi pacijent, triler koji potpisuje Aleks Majklidis… Pored bestselera, pripremili smo istorijska dela, klasike, trilere, ljubavne romane, dela iz popularne psihologije i još mnogo toga!

Ove godine u fokusu su izuzetna dela savremenih domaćih autora, ali i klasici srpske književnosti koji vekovima ne gube na aktuelnosti. Romanom Posljednji muškarac Muharem Bazdulj potvrdio je zbog čega je jedan od najčitanijih pisaca današnjice. Nakon susreta sa Neli u romanu Ivana Tokina setićete se velikih istina i velikih laži, osetićete slast i gorčinu života, ali i značaj istinske ljubavi. Uživali smo čitajući Roman u slikama, a sada iz pera čuvene Gordane Kuić stiže i Roman u pričama, deveta romansijerska tkanica. Pored pomenutih, na Sajmu će svoje knjige potpisivati neka od vodećih imena domađe književne scene među kojima su: Miodrag Majić, Tanja Anđelković, Veroslav Rančić, Aleksandar Jugović, Zorana Schultz, Miloš Latinović, Bogdan Stevanović poznatiji kao Blogdan i mnogi drugi.

Za najmlađe čitaoce Vulkančić je pripremio veliki broj novih naslova koji će im ulepšati detinjstvo. Najpoznatiji savremeni pisac za decu Slobodan Stanišić predstaviće roman Skadarska kneginja. Čitaoci će imati priliku da upoznaju Jelenu Balšić i njen život kroz srednjovekovnu avanturu, a zatim i u istoimenoj Istorijskoj potrazi da saznaju sve zanimljivosti o čuvenoj zetskoj vladarki. Uz knjigu i edukativne karte Sizifova pravopisna pravila, koje je osmislio Bojan Jokanović, na zabavan i jednostavan način mališani će rešiti sve jezičke nedoumice i postaće pravi eksperti u poznavanju pravopisa. Čuveni glumac Nikola Đuričko obradovaće najmlađe društvenom igrom koja nosi naziv Atletika. Na lak i zabavan način, uz karakterističan Đuričkov humor, deca će se upoznati s osnovama atletskih disciplina.

Posetite Vulkan Izdavaštvo na Sajmu knjiga od 20. do 27. oktobra u Halama 1, 2 i 4 i upotpunite vašu biblioteku kvalitetnim naslovima kojima ćete se uvek vraćati.

Pridružite se i neverovatnoj vožnji Tramvajem kulture, koji će vas odvesti na najznačajniju kulturnu manifestaciju u regionu. Tramvaj će ljubitelje književnosti besplatno prevoziti u nedelju 20. oktobra i subotu 26. oktobra u terminu od 14 do 18 sati, a polazno stajalište je Tašmajdan. Tokom vožnje, putnicima će se pridružiti i specijalni gosti – Muharem Bazdulj, Ivan Tokin i Bogdan Stevanović poznatiji kao Blogdan. Autori Vulkan izdavaštva pročitaće omiljene odlomke iz svojih novih romana i pozvati čitaoce da im se pridruže na potpisivanju knjiga. Pored besplatnog prevoza, čitaoci će dobiti vaučere sa dodatnim popustima, koje će moći da iskoriste na štandu Vulkan izdavaštva na Sajmu knjiga od 20. do 27. oktobra. Ne propustite neverovatnu priliku da upoznate omiljene pisce, razmenite utiske i obogatite se novim saznanjima.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime