Januar je za mnoge mesec donošenja odluka i postavljanja novih ciljeva. Kada dođe vreme za opuštanje, čitanje je jedan od najboljih načina da ga provedete. Vulkan izdavaštvo vam preporučuje tri nezaboravna romana koji će vam obojiti hladne zimske dane.

Autorka Šeli Rid podarila nam je priču o odrastanju, prijateljstvu i pronalaženju porodice i ljubavi tamo gde to najmanje očekujemo. Sa nezaboravnim likovima i prirodom čija lepota oduzima dah, knjiga Teci kao reka već je objavljena u 37 zemalja i prevedena na 31 jezik, a sprema se i filmska adaptacija inspirisana ovim delom.

Jednog prohladnog jesenjeg dana 1948. godine, Viktorija Neš isporučuje kasne breskve sa porodične farme usred divlje lepote Kolorada. Dok ulazi u svoj gradić, zaustavlja je tajanstveni stranac razbarušene kose i tamnih očiju. Taj slučajni susret zauvek će promeniti njihove živote. Tako počinje očaravajuća priča o izborima koji se donose u deliću sekunde. Viktorija napušta jedini dom za koji je ikada znala i beži u planine, gde se bori da preživi u divljini.

Ako ste uživali u bestseleru Tamo gde rakovi pevaju, knjiga Teci kao reka je pravi izbor za vas.

Sandej tajms navodi da bi Razgovori o ljubavi mogli da vam promene život. Autorka Nataša Lan postavlja tri ključna pitanja o ljubavi: kako da je pronađemo, kako da je očuvamo i kako da preživimo kada je izgubimo. Stvarne ljubavne priče na ovim stranicama ispuniće vas nadom i podsetiti vas na to da je ljubav krhka, čvrsta, svakodnevna, prelepa i uvek vredna borbe.

Razgovori o ljubavi su počeli kao eksperiment s ciljem da se intervjuišu eksperti o tome šta ljubav – u svoj svojoj haotičnosti – za njih znači, nakon čega se brzo razvio u bilten koji je privukao hiljade pretplatnika i ugledan niz sagovornika.

Vulkan izdavaštvo objavilo je i inspirativnu i zabavnu priču sa nedoljivom heroinom Olivom – Šekspir u Parizu, roman sa čijih ćete stranica udahnuti mirise toplih kroasana i cveća koji se šire pariskim ulicama, nad kojim ćete zamisliti živopisne četvrti, doživeti mnoga raspoloženja i osetiti kako osećaj večitog nezadovoljstva polako nestaje.

Tridesetogodišnja Oliva je uvek besprekorno stilizovana, ima siguran posao, živi sa roditeljima u predgrađu i uskoro se udaje za prezgodnog i uspešnog Bernarda, san svake majke. Niko ne bi ni pomislio da ona pati od nesanice i da ponekad duboko u sebi oseća nepremostivu prazninu. Kada joj njena harizmatična i ekscentrična tetka Vivijen, od koje godinama nije bilo ni traga ni glasa, pošalje kartu za Pariz, Oliva bez mnogo oklevanja kreće na put. Međutim, dok ispred čuvene knjižare Šekspir i družina uzaludno čeka tetku, shvata da možda postoji svet sasvim drugačiji od onog na koji je navikla.

Romani koji će dugo odjekivati u vama dostupni su na sajtu vulkani.rs i knjižarama Vulkan širom Srbije.