Roman „Pokoravanje“ Mišela Uelbeka nakon Francuske, Nemačke i Italije na dobrom putu je da postane najveći bestseler godine i u Srbiji.

Delo koje je u Francuskoj objavljeno istog dana kada se dogodio napad na redakciju magazina „Šarli Ebdo“ (na čijoj je naslovnici bio upravo Uelbek) odmah po objavljivanju postalo je najbrže prodavana knjiga u Francuskoj u poslednjih nekoliko godina sa preko 300.000 prodatih primeraka za samo mesec dana. Isto se dogodilio i u Nemačkoj i Italiji, a nakon samo sedam dana od objavljivanja doživeće i svoje drugo srpsko izdanje.

Ogromna potražnja zabeležena je već u pretprodaji gde je više od  200 kupaca rezervisalo svoj primerak i dobilo ga na kućnu adresu pre nego što je knjiga stigla u knjižare da bi tokom prethodnih nekoliko dana većina knjižara rasprodala sve primerke koje su prvobitno poručile. Pošto se očekuje da će kompletan prvi tiraž od 3000 primeraka biti rasprodat do kraja ove sedmice izdavačka kuća Booka u štampu pušta drugo izdanje i novih 2000 primeraka biće u prodaji već početkom naredne nedelje.

Pokazalo se da i domaći čitaoci žele da saznaju kako izgleda Uelbekova vizija bliske budućnosti našeg kontinenta kada 2022. godine nakon predsedničkih izbora u Francuskoj islam postane dominantna religija, a dobar deo starog kontinenta uskoro krene francuskom primerom.

Izdavačka kuća Booka među prvima na svetu obezbedila je prava na ovaj roman i srpski jezik je tek četvrti na kome se ovaj roman pojavio.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime