Vulkan izdavaštvo objavilo je knjigu švedskog scenariste, komičara i voditelja brojnih hit TV emisija Ulfa Kvenslera Sarek, koja je postala svetski bestseler broj 1. Pisac drama, horora i trilera podario nam je priču punu neizvesnosti.

Četiri prijatelja zajedno odlaze na putovanje u divljinu iz koje ne mogu da pobegnu i u kojoj nemaju gde da se sakriju. Ana, Henrik i Milena svake godine uživaju u svom tradicionalnom izletu na severu Švedske. Ani i Henriku je teško da odbiju kada Milena poželi da ovog puta njen dečko Jakob pođe sa njima. Izlet se ubrzo pretvara u košmar kada se ispostavi da će im fatalna odluka da povedu Jakoba zauvek promeniti živote: on insistira na tome da se zapute u Sarek, krševitu planinsku oblast, u kojoj nema mreže ni signala, i koja je pogodna samo za iskusne planinare. I dok međusobne tenzije rastu, a put postaje teži, Ana ne može da se otme sve jačem utisku da odnekud poznaje Jakoba.

„Ovo je jedan od romana koji se mora pročitati.“ – BJT

„Jedan od najboljih trilera koje sam ikada pročitala.“ – Kamila Grebe, višestruko nagrađivana autorka kriminalističkih romana

„Malo remek-delo koje pruža neprekidnu neizvesnost, i zavidim svakome ko ga još nije pročitao. Neverovatno dobro napisano!“ – Kristina Olson, autorka bestselera Oluja dolazi i Vatra i led

Ukoliko volite naslove Laša Keplera, Jusija Adler-Olsena, Jorta i Rosenfelta, Davida Lagerkranca ili Kristine Olson, sigurno će vam se svideti i roman Ulfa Kvenslera.

Potražite i vi knjigu koja je ostavila utisak na milione čitalaca širom sveta. Sarek je dostupan na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.