Čitaoci u Srbiji će biti među prvima u svetu koji će pročitati novu knjigu Jua Nesbea. U pitanju je zbirka „Stručnjak za ljubomoru i druge priče“, u kojoj se najčitaniji savremeni skandinavski pisac uhvatio ukoštac sa najsnažnijim ljudskim emocijama koje mogu imati fatalne ishode.

U sedam priča majstora krimi zapleta ljubomora, žudnja i neverstvo transformišu naoko banalne i beznačajne događaje u sudbonosne prekretnice. Saznavši da je muž vara, jedna žena leti iz Njujorka za London, rešena da okonča svoj život. Ali koga će upoznati u avionu? Vozač taksija pronalazi minđušu svoje žene u poslodavčevom automobilu. Kako li je minđuša tu dospela? Jedan inspektor grčke policije skupo plaćenim životnim iskustvom postaje stručnjak za ljubomoru. Kad na ostrvu Kalimnos nestane nemački turista, lokalna policija pozvaće njega u pomoć.

U prepoznatljivom Nesbeovom stilu zbirka „Stručnjak za ljubomoru i druge priče“ duhovito ali i zastrašujuće oslikava savremeno društvo i svet oko nas. I ovu knjigu Jua Nesbea je prevele Jelena Loma.

„Stručnjak za ljubomoru i druge priče“ Jua Nesbea u prodaji je od srede 1. septembra u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime