Slika: Sve što ti nikad nisam rekla, Selest Ing
Knjige

Sve što ti nikad nisam rekla, Selest Ing

Roman koji govori o otuđenosti unutar porodice

Sve što ti nikad nisam rekla, Selest Ing

Američka autorka kineskog porekla, Selest Ing, napisala je roman o porodici koja živi u Americi tokom 70-ih godina 20. veka „Sve što ti nikad nisam rekla“.

Lidija je mrtva. Ali oni to još ne znaju. Godine 1977, trećeg maja, u pola sedam ujutru, niko ne zna ništa osim jedne nedužne činjenice: Lidija kasni na doručak… Ovim rečima Selest Ing počinje svoj nesvakidašnji roman i na neobičan način pripoveda o otuđenosti unutar porodice.

Dramu počinje maltene od kraja – nestankom jedne tinejdžerke u maloj američkoj varoši u kojoj se gotovo ništa ne dešava – da bi se onda vratila na početak. Vrativši se u detinjstvo Lidijinih roditelja, otkriva kako su neispunjeni snovi, borbe i težnje njihovih roditelja uticali na njih, odnosno na njihove neispunjene snove, borbe i težnje. Dugotrajno potiskivanje i traženje prihvatljive zamene za neostvarene želje prenosi se i u njihov bračni odnos kao i u odnos prema deci. Iako se čini da je u porodici sve potaman, svako prećutkuje poneku sitnicu. Međutim, te sitnice se postepeno pretvaraju u krupne stvari i začarani krug ćutnje raste sve dok se najuža društvena jedinka – porodica – ne pretvori gotovo u skup neznanaca koji dele kuću. „Sve što ti nikad nisam rekla“ je zastrašujuće svedočanstvo o otuđenosti jedne porodice koje navodi na razmišljanje jer tako nešto može zadesiti svaku familiju čak i onu u kojoj nema trzavica i koja naizgled deluje skladno.

„Sve što ti nikad nisam rekla“ je roman koji je objavljen na više od 30 jezika, dobio je nagradu APALA (Asian/Pacific American Awards) za najbolji roman 2015, bio je bestseler New York Timesa i knjiga godine na sajtu Amazon.com.

Ovu knjgu kao i ostale naslove izdavačke kuće Laguna, možete pronaći u Laguninom Klubu čitalaca u Resavskoj 33, u svim objektima knjižarskog lanca Delfi u Kralja Milana 6, u knjižari DELFI SKC, u Makedonskoj 12, Bulevaru kralja Aleksandra 92, Bulevaru kralja Aleksandra 146, Terazijama 38, Glavnoj 20 u Zemunu, Vareškoj 4 (Miljakovac), Požeškoj 118a (Banovo brdo), Stanoja Glavaša 1, u knjižarama na Novom Beogradu u Immo outlet centru i kod Starog Merkatora u Bulevaru Mihajla Pupina 181, knjižari u TC Zira, knjižari na Aerodromu „Nikola Tesla“, knjižari u TC Aviv Park Zvezdara, u novootvorenom hotelu Meriot u Vase Čarapića 2-4, kao i u knjižarama u Pančevu, Novom Sadu, Kruševcu, Subotici, Nišu, Kragujevcu, Čačku, Valjevu, Vršcu, Sremskoj Mitrovici, Kraljevu, Užicu, Šapcu, Požarevcu, Jagodini, Leskovcu, Zaječaru, Loznici, Zrenjaninu, Gornjem Milanovcu, Vršcu, Podgorici, Banja Luci, Tuzli, Sarajevu. Sve knjige su dostupne i on-line na adresama www.laguna.rs i www.delfi.rs.

Laguna i Domino Magazin poklanjaju knjigu jednom čitaocu koji pošalje mejl na knjige@ dominomagazin.com. Čitaocima koji su zakasnili nećemo odgovarati na mejlove.

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
Knjige

Više uKnjige

J.K. Rowling je najplaćenija

Ko kaže da se pisanje ne isplati

Domino Magazin 20.10.2017
Danas se dodeljuje Nobelova nagrada za književnost

Ko će naslediti Boba Dilana

Domino Magazin 05.10.2017
Naučnici konačno dešifrovali đavolju poruku

Znate, poruku đavola

Domino Magazin 11.09.2017
Robot napisao kraj Igre prestola

George R.R. Martin ne mora ni da se trudi

Domino Magazin 31.08.2017
Koliko knjiga može da čuva naš mozak?

Baš velika memorija

Domino Magazin 28.08.2017
George RR Martin nije ni pogledao nove epizode

Nema vremena završava knjigu

Domino Magazin 25.08.2017
Erotski roman ponovo cenzurisan

Zabranjen i pre 270 godina

Domino Magazin 15.08.2017
Ko je najplaćeniji autor današnjice*

I dalje neprikosnovena

Domino Magazin 10.08.2017
Dobro nam ide, Arno Gajger

Sudbina tri generacije jedne bečke porodice

Domino Magazin 09.08.2017
Američki bogovi, Nil Gejmen

Klasik po kome se snima serija

Domino Magazin 08.08.2017

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.