Slika: Sve što ti nikad nisam rekla, Selest Ing
Knjige

Sve što ti nikad nisam rekla, Selest Ing

Roman koji govori o otuđenosti unutar porodice

Sve što ti nikad nisam rekla, Selest Ing

Američka autorka kineskog porekla, Selest Ing, napisala je roman o porodici koja živi u Americi tokom 70-ih godina 20. veka „Sve što ti nikad nisam rekla“.

Lidija je mrtva. Ali oni to još ne znaju. Godine 1977, trećeg maja, u pola sedam ujutru, niko ne zna ništa osim jedne nedužne činjenice: Lidija kasni na doručak… Ovim rečima Selest Ing počinje svoj nesvakidašnji roman i na neobičan način pripoveda o otuđenosti unutar porodice.

Dramu počinje maltene od kraja – nestankom jedne tinejdžerke u maloj američkoj varoši u kojoj se gotovo ništa ne dešava – da bi se onda vratila na početak. Vrativši se u detinjstvo Lidijinih roditelja, otkriva kako su neispunjeni snovi, borbe i težnje njihovih roditelja uticali na njih, odnosno na njihove neispunjene snove, borbe i težnje. Dugotrajno potiskivanje i traženje prihvatljive zamene za neostvarene želje prenosi se i u njihov bračni odnos kao i u odnos prema deci. Iako se čini da je u porodici sve potaman, svako prećutkuje poneku sitnicu. Međutim, te sitnice se postepeno pretvaraju u krupne stvari i začarani krug ćutnje raste sve dok se najuža društvena jedinka – porodica – ne pretvori gotovo u skup neznanaca koji dele kuću. „Sve što ti nikad nisam rekla“ je zastrašujuće svedočanstvo o otuđenosti jedne porodice koje navodi na razmišljanje jer tako nešto može zadesiti svaku familiju čak i onu u kojoj nema trzavica i koja naizgled deluje skladno.

„Sve što ti nikad nisam rekla“ je roman koji je objavljen na više od 30 jezika, dobio je nagradu APALA (Asian/Pacific American Awards) za najbolji roman 2015, bio je bestseler New York Timesa i knjiga godine na sajtu Amazon.com.

Ovu knjgu kao i ostale naslove izdavačke kuće Laguna, možete pronaći u Laguninom Klubu čitalaca u Resavskoj 33, u svim objektima knjižarskog lanca Delfi u Kralja Milana 6, u knjižari DELFI SKC, u Makedonskoj 12, Bulevaru kralja Aleksandra 92, Bulevaru kralja Aleksandra 146, Terazijama 38, Glavnoj 20 u Zemunu, Vareškoj 4 (Miljakovac), Požeškoj 118a (Banovo brdo), Stanoja Glavaša 1, u knjižarama na Novom Beogradu u Immo outlet centru i kod Starog Merkatora u Bulevaru Mihajla Pupina 181, knjižari u TC Zira, knjižari na Aerodromu „Nikola Tesla“, knjižari u TC Aviv Park Zvezdara, u novootvorenom hotelu Meriot u Vase Čarapića 2-4, kao i u knjižarama u Pančevu, Novom Sadu, Kruševcu, Subotici, Nišu, Kragujevcu, Čačku, Valjevu, Vršcu, Sremskoj Mitrovici, Kraljevu, Užicu, Šapcu, Požarevcu, Jagodini, Leskovcu, Zaječaru, Loznici, Zrenjaninu, Gornjem Milanovcu, Vršcu, Podgorici, Banja Luci, Tuzli, Sarajevu. Sve knjige su dostupne i on-line na adresama www.laguna.rs i www.delfi.rs.

Laguna i Domino Magazin poklanjaju knjigu jednom čitaocu koji pošalje mejl na knjige@ dominomagazin.com. Čitaocima koji su zakasnili nećemo odgovarati na mejlove.

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
Knjige

Više uKnjige

Noć knjige 2017

15. decembra u Laguninim klubovima čitalaca i knjižarama Delfi od 17 sati do ponoći

Domino Magazin 01.12.2017
Ju Nesbe u Beogradu

Čuveni norveški pisac dolazi u Beograd u maju 2018.

Domino Magazin 28.11.2017
Sofija ili Početak svih priča

Rafik Šami u romanu pripoveda o snazi ljubavi koja uliva nadu

Domino Magazin 24.11.2017
Kako je loše ponašanje izgradilo civilizaciju

"Kratka istorija poroka" autora Roberta Evansa je zabavna i informativna knjiga o tome kako je loše ponašanje izgradilo civilizaciju

Domino Magazin 23.11.2017
Ovo je 10 najprodavanijih knjiga

Za Amazon Kindle

Domino Magazin 16.11.2017
Turistički tartufi

Maja Rogan donosi nove priče o zgodama i nezgodama na putovanjima

Domino Magazin 09.11.2017
Gde je danas autorka kultne knjige Mi deca sa stanice Zoo?

Narkomanska princeza sedamdesetih je živa, ali nije baš dobro

Domino Magazin 03.11.2017
Zašto je Scarlett Johansson plakala u emisiji

Saznala tužnu istinu o precima

Domino Magazin 02.11.2017
J.K. Rowling je najplaćenija

Ko kaže da se pisanje ne isplati

Domino Magazin 20.10.2017
Danas se dodeljuje Nobelova nagrada za književnost

Ko će naslediti Boba Dilana

Domino Magazin 05.10.2017

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.