Alan Karlson je proživeo dug i uzbudljiv život. Sada čeka svoj kraj u staračkom domu. Jedino što puni već stotu godinu, a i dalje je sasvim zdrav. Pripremaju mu veliku proslavu, ali on za nju ne mari. Draže bi mu bilo kad bi smeo da sam određuje svoje dnevne doze votke. Pošto mu je dosadilo čekanje smrti, odlučuje da pobegne. U sobnim papučama iskače kroz prozor i kreće na neočekivano, urnebesno putovanje.

Ono što bi za svakog drugog bila životna avantura za Alana Karlsona je samo nova zanimacija jer kako se klupko događaja zamotava tako se odmotava njegova životna priča. Ispostavlja se da je Karlson uvek bio u pravo vreme na pravom mestu: učestvovao je u Španskom građanskom ratu, večerao je sa Trumanom, ručao sa Mao Cedungom, sprečio atentat na Čerčila, Rusi su ga jurili da im otkrije tajnu atomske bombe, a on je, pobegavši iz sibirskog gulaga, preko Severne Koreje stigao na Bali, gde je 15 godina živeo od američkog novca namenjenog razvoju zemalja Dalekog istoka… Kako li će se završiti njegova nova avantura?

Legendarna knjiga Junasa Junasona u izdanju Lagune već je u knjižarama.

„Stogodišnjak je ekscentričan, neobičan i neverovatan na najbolji mogući način.“
– Bookseller

„Lukav i duhovit pogled na dvadeseti vek očima čoveka koji je sve video.“
– Library Journal

„Urnebesno zabavan roman o (ne)pristojnom starenju.“
– Sunday Times

„Briljantno maštovit i satiričan roman o prirodi ljudske ćudi.“
– Telegraph

Domino Magazin i Laguna poklanjaju jedan primerak. Pošaljite mail na [email protected]. Čitaocima koji nisu dobili knjigu nećemo odgovarati.