Od autora senzacionalne TV serije The Killing stiže podjednako privlačan i hladan nordijski triler Čovek od kestena. Reč je o skandinavskoj i svetskoj književnoj senzaciji, bestseleru prodatom u više od dvadeset zemalja. U svom debitantskom krimi romanu Seren Svejstrup na izvanredan način uvodi čitaoce u napetu priču sa mnoštvom sjajnih likova.

Radnja neverovatnog romana Čovek od kestena dešava se u Danskoj. Serijski ubica hara Kopenhagenom, a zaštitni znak su mu lutke napravljene od šibica i dva kestena, koje ostavlja na mestu zločina. Da bi spasli nevine živote, dvoje vrhunskih detektiva moraće da ostave po strani međusobne razmirice i posvete se zajedničkom cilju. Kako istraga napreduje, otkrivamo da ništa nije onako kako se isprva činilo. Čitanje knjige je poput rešavanja slagalice – tek kada se sve kockice slože, slika postaje jasnija. Naslućujemo uzbudljivu vožnju već posle prve scene. Jesenja sezona u ruralnoj Danskoj donosi uzbudljive misterije, a lokalno stanovništvo je u strahu od nemilosrdnog ubice koji nastavlja svoj krvavi pir. Zaplet psihološkog trilera postaje sve složeniji dok autor vešto prepliće tok istrage s individualnim životima glavnih junaka. Samohranu majku i zvezdu u usponu savršeno dopunjuje njen partner u istrazi – autsajder koji je poslat u Kopenhagen kako bi odslužio kaznu zbog greške na poslu. Zajedno su neverovatan tandem koji mora da reši dugo skrivanu misteriju i otkrije identitet ubice pre nego što bude kasno. Listajući stranice, pratimo priču kroz neverovatne obrte sve do eksplozivnog vrhunca. Postavlja se pitanje da li je ubica ključ rešenja starog zločina. I da li je sve samo slučajnost ili nešto mnogo uvrnutije? Jedno je sigurno: njegova misija nije gotova. I niko nije bezbedan.

Autor ove moćne, zadivljujuće priče Seren Svejstrup je međunarodno priznat pisac scenarija, kreator i filmski producent nekoliko televizijskih serija, među kojima je najpoznatija The Killing. Studirao je istoriju i književnost, što ga je inspirisalo da počne da piše za svoju dušu. Inspiraciju je nalazio u delima Agate Kristi i Artura Konana Dojla. O uspehu njegovog prvog romana, Čovek od kestena, najbolje govore milioni oduševljenih čitalaca i brojna priznanja koja je osvojio. U planu je da se uskoro realizuje i Netflix-ova serija, pa će ljubitelji trilera Čovek od kestena moći i da ga pogledaju. Svoj primerak Svejstrupovog debitantskog romana koji je osvojio svet potražite u Vulkan knjižarama i na sajtu Izdavaštva www.vulkani.rs

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime