Kao prvo naslov ove slikovnice “Go the fu*k to sleep” (nema potrebe da prevodimo) čije se objavljivanje očekuje u junu privukao je na hiljade posetilaca sajta da se upišu na Amazonovu listu čekanja i pomogao da se naslov nađe na prvom mestu bestselera.

Drugo, u eri piraterije PDF ovog ilustrovanoog izdanja i sama priča o izdanju, raširila se kao šumski požar – među onima kojima je ovaj dokument došao na ekran kompjutera je i muzičar David Byrne koji je sa ushićenjem na svom blogu slikovnicu opisao kao “urnebesnu”.

Autor knjige Adam Mansbach došao je na ideju da je sastavi, kako sam kaže nakon dvogodišnjeg iskustva sa svakodnevnim ritualima uspavljivanja njegove dvogodišnje kćerkice: “Ona bi bila na ivici da zaspe, polako se umarala. Njene oči bile bi zatvorene, a ja bih pokušao da se prerano išunjam iz njene sobe, tako bih probudio dete i proveo još sat vremena na istom mestu. Ona bi me pitala “Gde ideš?”, a ja bih bio na početnoj tački”, rekao je Mansbach o svojim roditeljskim nevoljama koje je pretočio u knjigu.

Kako bi opipao puls publike autor je pročitao deo teksta ove slikovnice, pa vam prenosimo par stihova: “The cats nestle close to their kitten. The lambs that lay down with the sheep. You’re cozy and warm in your bed my dear. Please go the fk to sleep."

Ovu knjigu koja na duhovit i sa par ružnih reči prenosi iskustva kroz koja prolaze svi novopečeni roditelji će objaviti malo poznata kuća “Akashic”, a ilustracije je uradio Ricardo Cortes.(IK)

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime