Dejli telegraf je za prvi roman ovog autora, koji se pojavio 1994. godine, napisao da je najbolji triler otkad su se pojavili „Kad jaganjci utihnu”.

Ovo je još jedan mračan istorijski roman epskih razmera. Toliko dinamičan da čitalac mora da ga pročita u dahu. Priča počinje u maju 1565. godine. Otomanski sultan Sulejman Veličanstveni objavio je džihad vitezovima reda svetog Jovana Krstitelja. Najveća armada u istoriji sveta približava se hrišćanskom uporištu vitezova na Malti. Turci vitezove nazivaju Psima pakla. Sami vitezovi sebe zovu Religijom. Francuska grofica Karla le Penotije želi da sa Sicilije dođe na Maltu u potrazi za sinom, kog su joj oduzeli odmah po rođenju, dvanaest godina ranije. Jedini čovek dovoljno vešt i smeo da joj pomogne je rableovski najamnik, stameni saksonski pustolov Matijas Tanhauzer. On pristaje da pođe sa gospom na Maltu, gde, usred najmukotrpnije i najspektakularnije opsade u vojnoj istoriji, moraju da pronađu dečaka i izbave ga iz čeljusti svetog rata. Tim Viloks gradi svet iz koga se ne možete otrgnuti, spajajući strogu istorijsku preciznost Barbare Takman iz „Dalekog ogledala” sa literarnim genijem koji je Umberto Eko poazao u delu „Ime ruže”.

Portalibris i Domino Magazin poklanjaju knjigu jednom čitaocu koji pošalje mail na [email protected] dominomagazin.com. Čitaocima koji su zakasnili nećemo odgovarati na mailove.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime