Knjiga od koje nećete moći da se odvojite: „Porodična tragedija“ Matijasa Edvardsona uvući će vas u jezovitu atmosferu koju majstorski gradi autor, a pristup koji primenjuje u predstavljanju psiholoških portreta svojih junaka čine ga nenadmašnim u žanru trilera.

Bil je samohrani otac osmogodišnje devojčice. Zbog novčanih neprilika prinuđen je da primi podstanara. U njegov stan će se tako useliti Karla, devojka koja napušta majku narkomanku na dalekom severu Švedske ne bi li studirala pravo u Lundu.

I Karli nedostaje novca pa prihvata posao čistačice u raskošnom domu Stivena i Regine Riter. Ubrzo shvata da je nešto pošlo naopako u životu uglednog lekara i njegove supruge. Zbog čega bi inače Regina provodila dane zatvorena u svojoj mračnoj spavaćoj sobi?

U međuvremenu, Dženika shvata da je upala u kolotečinu. Ima trideset godina, nije udata i nema karijeru. Kada upozna Stivena Ritera na Tinderu, kao da joj se konačno sreća osmehnula. Upušta se u burnu letnju avanturu, ali primećuje da se Stiven ponekad čudno ponaša.

Krajem leta Stiven i Regina Riter biće ubijeni u svojoj kući, a Bil uhapšen.

Kroz naizmenične glasove Bila, Karle i Dženike, Edvardson nam predstavlja obične ljude u neobičnim okolnostima. Veliki majstor skandinavskih trilera ponavlja svoje sjajno umeće – „Porodična tragedija“ je napeta, majstorski isprepletena priča o zavisnosti, pravdi i ponekad veoma tankoj liniji između ispravnog i pogrešnog.

Roman „Porodična tragedija“ možete nabaviti u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.